Forsinket signalsystem:

S-tog skal fortsætte med ekstra stop

Nyt signalsystem bliver yderligere forsinket, fortæller Banedanmark

Pendlere fra Hillerød må finde sig i ekstra rejsetid lidt længere tid, når de kører fra Hillerød mod København.
Det nye signalsystem bliver nemlig forsinket i op til et år på s-banen, oplyser Banedanmark.
Hillerødbanen har allerede fået installeret det nye signalsystem som første etape af s-banen, men da de andre baner endnu ikke er på samme system, skal s-togene stoppe på Jægersborg Station og koble sig på det gamle system. Det giver ekstra rejsetid på et par minutter i hver retning.
Forsinkelserne skyldes flere ting, forklarer Jan Schneider-Tilli, direktør i Banedanmarks Signalprogram, i en pressemeddelelse:
"Dels har vi i forbindelse med, at vi tog det nye signalsystem, CBTC, i brug på den første strækning på S-banen måttet erkende, at der er brug for mere tid til tests, end vi har planlagt med på både S-banen og fjernbanen. Dels tager det længere tid for både vores leverandører og for Banedanmark at få den omfattende dokumentation på plads, som der kræves for at få godkendt de nye systemer”.

Bliver også dyrere

Signalsystemerne bliver desuden dyrere end først beregnet. Det skyldes forsinkelserne, ekstra udgifter til tests og godkendelser, udgifter til fiberkabler med mere.
Banedanmark forventer at være færdig med at installere de nye signalsystemer på S-banen i 2021.

Nyt signalsystem
De fleste af de nuværende er installeret i 1950'erne og 60'erne og giver en række fejl, der forsinker togtrafikken. Det er desuden svært at skaffe reservedele til de gamle anlæg. Derfor skal signalsystemer skiftes på s-banen og fjernbanen. De nye anlæg skal give flere tog til tiden, færre forsinkelser på grund af signalfejl, mulighed for at køre med højere hastighed, højere sikkerhed med mere.

Publiceret 18 October 2016 05:00

SENESTE TV