Bymidten skal gerne have mere liv, og en Town Center Mangement-enhed er vejen frem, mener en række interessenter i Hillerøds bymidte.

Bymidten skal gerne have mere liv, og en Town Center Mangement-enhed er vejen frem, mener en række interessenter i Hillerøds bymidte.

C4 glæder sig over støtte til bymidteprojekt

Town Center Management støttes af Hillerød Kommune. Nu venter et efterår med møderække, fortæller erhvervsdirektør

Af
Jens Berg Thomsen

Til næste år får det nye "Town Center Management" - TCM - penge med fra Hillerød Kommune. Som en del af budgetforliget sætter politikerne 500.000 kroner af i 2017 og 750.000 de følgende to år.
Erhvervs- og turistorganisationen C4 glæder sig over, at projektet nu også får støtte fra kommunen.
"Nu er det ikke bare drømme mere, og TCM-planerne kører," siger C4-direktør Erik Helmer Pedersen.
"Hvis der er flere folk i gaden, kommer der også flere tilflyttere, og det vil glæde butiksejerne og ejendomsejerne i byen. Pengene passer med den økonomiske fremtid, vi ser for os med at danne en forening, der både kan brande byen og få flere mennesker i gaden, så Hillerød kan få det ry, vi mener, den fortjener," siger han.

Nedsætte bestyrelse

De næste måneder skal gå med at nedsætte en bestyrelse, og der er aftalt "en lang række møder" hen over efteråret, fortæller direktøren. Planen er, at TCM'et skal være klar til start fra 1. januar 2017.
Hvor mange medarbejdere, der skal være i det nye TCM, skal være op til den nye bestyrelse, fortæller Erik Helmer Pedersen.
Flertallet bag budgettet i byrådet har sat som betingelse, at der kan måles en effekt af TCM'et.
Det hele skal evalueres i 2018. Både butiksindehavere og -ejere og ejendomsejerne i Hillerød har sagt ja til projektet.
"Noget af det, vi kommer til at arbejde med, er muligvis at finde et nyt navn til projektet. Det skulle også gerne være et navn, der afspejler, at det har noget med Hillerød at gøre," siger Erik Helmer Pedersen."Hillerød skal gerne have det ry, vi mener, den fortjener," siger C4-direktør Erik Helmer Pedersen. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Town Center Management

  • Town Center Management er et offentligt- og privat samarbejde, hvor fuldtidsansatte medarbejdere arbejder med bymidten ud fra en vedtaget plan. Alle parter bidrager økonomisk, og man kan også inddrage frivillige.
  • Tankerne kan blandt andet gå på udnyttelse af ledige lokaler på kreative måder.
  • Town Center Management er en svensk idé.

Publiceret 27 September 2016 14:00

SENESTE TV