Lone Nielsen er klar til sin første sæson med søndagsloppemarkeder på Torvet. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Lone Nielsen er klar til sin første sæson med søndagsloppemarkeder på Torvet. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Lone gør klar til sit første loppemarked

Lone glæder sig over, at hun kan være med til at skabe liv i Hillerød og brande byen med søndagenes Hillerød Loppemarked

Der er spænding i maven hos Lone Nielsen, som er ved at gøre sig klar til at skyde sommerens række af loppemarkeder på Torvet i gang.
I februar stor det klart, at det var Lone Nielsen, som skulle køre Hillerød Loppemarked videre, efter de tog initiativtagere og ejere Marina Blichfeldt og Eva Normann sagde stop på grund af travlhed med deres kaffebar i Slotsgade. Lone Nielsen har fået rigtig god respons på overtagelsen, fortæller hun:
"Folk er rigtig glade for, at loppemarkedet bliver ført videre. Mange har også sagt, at de havde tænkt, at det lige var mig, da de hørte, nogen skulle overtage loppemarkedet. For jeg har blandt andet gjort meget for, at Mødrehjælpen, hvor jeg sidder i bestyrelsen, er kommet ud og har været med på loppemarkedet".

Glæder sig til stemningen

Lone Nielsen glæder sig til at være en del af stemningen og hyggen, som sommeren over - fra den 1. maj til den 11. september - næsten hver søndag vil brede sig på Torvet mellem klokken 9 og 14:
"Jeg er meget socialt anlagt, og i mit daglige arbejde er jeg freelance bogholder, så der sidder jeg meget hjemme og kigger ind i en computerskærm. Så jeg er glad for at komme ud og snakke med mange mennesker," siger hun.
Samtidig er hun meget optaget af genbrugstanken:
"Jeg synes ikke, man skal smide noget ud, som andre kan få glæde af."

Den loppemarkedsejer håber, at der bliver masser af liv og deltagere på Torvet. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Den loppemarkedsejer håber, at der bliver masser af liv og deltagere på Torvet. Arkivfoto: John Jessen Hansen

En travl tid

Tiden siden overtagelsen af loppemarkedet har været travl - også fordi Lone Nielsen samtidig har startet et nyt firma op med sin veninde. Lone har planlagt underholdning til loppemarkederne, udarbejdet reklamemateriale, lavet Facebook-opdateringer og været rundt i supermarkederne for at hænge sedler op.
"Der er vel altid mere at lave, end man umiddelbart tror - lige meget hvad man kaster sig ud i. Så det har været et rigtig travlt forår, hvor jeg også er blevet udfordret lidt. For eksempel var det enormt grænseoverskridende for mig at spørge rundt omkring, om jeg måtte hænge plakater op, selvom det de fleste steder er blevet modtaget positivt, og hele tiden at slå noget op på Facebook om loppemarkedet".
Men Lone Nielsen er ikke typen, der ligger på den lade side. Udover firmastart, loppemarkedsovertagelse og bestyrelsesarbejde som kasserer i Mødrehjælpen er hun også ved at renovere et nyt hus, som hende og manden regner med at flytte ind i, når hendes yngste søn er færdig med at gå i skole til sommer. De to ældre sønner er flyttet hjemmefra.
"Man hviler ikke på laurbærene her i huset, og jeg er nem at begejstre - nogle gange lidt for nem, så jeg må trække mig lidt igen fra nogle ting. Så nu har jeg droslet lidt ned på det frivillige arbejde i Mødrehjælpens genbrugsbutik, men jeg er stadig med i bestyrelsen," siger hun.

Positivt for byen

Lone Nielsen kom til Hillerød, da hun var 19 år gammel, og har boet her siden - bortset fra en kort afstikker til Lyngby. Hun kan stadig huske følelsen, da hun kom til byen første gang og mærkede, at det her var 'hendes' by.
"Hillerød er en skøn by, og jeg er glad for, at jeg kan gøre noget positivt for byen og være med til at brande den. Jeg vil gerne være med til at åbne folks øjne for, at der sker noget i byen. Torvet bør ikke være dødt - men der skal være liv, og det kommer der så om søndagen med loppemarkedet," siger hun.
Nu håber Lone Nielsen bare, at rigtig mange vil bakke op og deltage i søndagsloppemarkederne:
"Der er fuld gang i booking-erne af stader. Men der er også mange, der venter med at booke til sidste øjeblik, fordi de lige skal se vejrudsigten, og det kan jeg godt forstå. Men jeg har altså bestilt godt vejr," siger hun med et stort grin.
Hillerød Loppemarkeds nye sæson skydes i gang den 1. maj med hjemmebagte muffins og musikalsk underholdning af den lokale duo Crazy Hearts.
Læs mere på www.hilleroedloppemarked.dk.

Publiceret 19 April 2016 06:00