Specialskole hædret af spejdere

Skolen ved Skoven modtog lørdag årets rundskuepris

De karakteristiske gule balloner steg lørdag middag til vejrs over Torvet i Hillerød og markerede, at Hillerød Rundskue nu er i gang.

Rundskuet blev åbnet af museumsdirektør Mette Skougaard fra Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Hun opfordrede alle til at støtte Sct. Georg Gildernes arbejde i Hillerød ved at købe rundskuehæftet, som giver en mulighed for at gå på opdagelse i byen og vinde forskellige præmier:

"Siden 1978 har byens rundskue været med til at understøtte frivilligt arbejde for gode og meningsfulde aktiviteter for byens børn og unge. Alle kan give et bidrag ved at købe rundskuehæftet, der samtidig åbner for oplevelser i byen og dens opland, ligesom der er masser af gevinster i de forskellige lodtrækninger," sagde Mette Skougaard.

5000 kroner

Også årets Rundskuepris blev uddelt. Den består udover anerkendelsen af 5000 kroner, som i år går til specialskolen Skolen ved Skoven i Hillerød Øst.

"Det at være noget for børn og unge, der ikke har de samme vilkår som så mange andre børn, er yderst prisværdigt. Vi kender alle børn og unge med fysiske eller psykiske handikap. Det er en gruppe unge, der ofte glemmes, men her har en institution, hvor de kan møde ligeværdige, og under yderst kyndig vejledning få den hjælp og støtte, som specielt denne gruppe har behov for," sagde rundskuets formand Henning Rasmussen.

Formålet med Rundskueprisen er, at Sct. Georg Gilderne gerne vil vise deres anerkendelse til en gruppe aktive mennesker, der yder en særlig indsats i Hillerød kommune. Bl.a. har Østhuset og Natteravnene fået prisen.

Sct. Georgs Gilderne er ifølge eget udsagn en flok spejdere, der bare er blevet for gamle til at sprinte rundt i korte bukser og tænde bål i regnvejr. De støtter spejdergrupper i kommunen og andet humanitært arbejde.

Rundskueperioden varer frem til d. 21. september.

Gule balloner fløj hen over Hillerød. Foto: Lars Schmidt

Gule balloner fløj hen over Hillerød. Foto: Lars Schmidt

Publiceret 24 August 2015 16:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV