Statsforvaltningen vil ikke foretage sig yderligere efter at have undersøgt Hillerød Kommunes køb af Dyremosegård ved Skævinge tilbage i 2007.

Statsforvaltningen vil ikke foretage sig yderligere efter at have undersøgt Hillerød Kommunes køb af Dyremosegård ved Skævinge tilbage i 2007.

Statsforvaltningen frikender Hillerød Kommune i Dyremosegård-sag

Intet grundlag for kritik af Hillerød Kommune i forbindelse med købet af Dyremosegård

Af
Jens Berg Thomsen

Statsforvaltningen har blåstemplet Hillerød Kommunes rolle i det omstridte køb af Dyremosegård i Skævinge tilbage i 2007 for 70 millioner kroner. En henvendelse fra Skævinge Lokalråd til Statsforvaltningen betød, at der blev lavet en undersøgelse. Skævinge Lokalråd havde henvendt sig efter, at TV2-programmet Operation X havde undersøgt sagen og havde påstået, at Hillerød Kommune havde købt jorden for dyrt. ”Efter statsforvaltningens opfattelse har Hillerød Byråd ikke foretaget et ulovligt spekulationskøb ved at købe Dyremosegård for 70 mio. kroner. Statsforvaltningen lægger til grund, at ejendommen blev købt af planlægnings- og udviklingsmæssige grunde, og vi skal i den forbindelse bemærke, at det forhold, at kommunen mener at have gjort en god handel, ikke gør købet til et spekulationskøb," konkluderer Statsforvaltnigen blandt andet. Kritiske røster har ellers fremført, at Skævinges tidligere borgmester, det nuværende byrådsmedlem i Hillerød Finn Hansen (K), skulle have været inhabil i sagen, fordi han som politiker repræsenterede kommunen, men også optråde som en slags bisidder for sælgeren af Dyremosegård, Finn Hansens partifælle Poul Jensen. Finn Hansen burde dog selv have sat spørgsmålstegn over for sine daværende byrådskolleger. Undersøgelsen påpeger dog, at daværende borgmester Nick Hækkerup havde gjort opmærksom på Finn Hansens habilitet. Afgørelsen glæder borgmester Kirsten Jensen. ”Jeg er glad for, at Statsforvaltningen udtaler, at købet af Dyremosegård er i overensstemmelse med loven, og at Hillerød Kommune havde en god grund til at købe området,” siger Kirsten Jensen.

Publiceret 28 October 2011 18:30