Ældre- og sundhedsministeren bliver igen spurgt om mulighed for at bygge et produktionskøkken på det kommende hospital i Hillerød. Illustration: Herzog og de Meuron
Ældre- og sundhedsministeren bliver igen spurgt om mulighed for at bygge et produktionskøkken på det kommende hospital i Hillerød. Illustration: Herzog og de Meuron
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politikere prøver igen: Endnu et minister-brev om køkken på hospitalet

Flertal i regionens forretningsudvalg ønsker at sende forslag om at bygge køkken som et offentligt-privat samarbejde videre til minister

Region Hovedstaden vil nu endnu engang rette henvendelse til Sundheds- og Ældreministeriet i håb om at kunne bygge et produktionskøkken på det kommende hospital i Hillerød.

Det besluttede et flertal af medlemmerne i regionens forretningsudvalg på deres møde 9. maj.

Det er DF-medlem Henrik Thorups ide om at bygge køkkenet som et offentligt-privat samarbejde, der nu skal undersøges. Et 'Offentlig Privat Partnerskab'-projekt kan betyde, at regionen kan komme uden om den udmeldte økonomiske ramme på lidt over fire milliarder kroner.

Hospitalet får i sin nuværende udformning anretterkøkkener, hvor mad leveret udefra kan tilberedes, men politikerne ønsker også, at der skal bygges et køkken med reel madlavning i nybyggeriet.

Region Midtjylland har fået lov at opføre et psykiatrisk center i tilknytning til Universitetshospitalet i Skejby under lignende vilkår, og det håber Region Hovedstaden altså nu også at kunne få mulighed for.

Fik du læst: Slut med døgnåbent apotek i Hillerød

To partier imod

S, K, SF, DF og V stemte for, mens Enhedslisten og Radikale stemte imod forslaget i forretningsudvalget.

Enhedslisten mener ifølge mødereferatet, at en OPP med en selvstændig køkkenbygning er en dårlig løsning, mens Radikale betragter endnu en henvendelse til ministeren som udsigtsløs.

Publiceret: 19. Maj 2017 04:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt