I tirsdags gik det galt igen, da en bil røg ud i rabatten og nedlagde et vejskilt. Der er heldigvis endnu ingen, der er kommet til skade i forbindelse med de mange uheld på Skævingevej. Privatfoto
I tirsdags gik det galt igen, da en bil røg ud i rabatten og nedlagde et vejskilt. Der er heldigvis endnu ingen, der er kommet til skade i forbindelse med de mange uheld på Skævingevej. Privatfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politikere kræver handling efter nyt uheld

Både Venstre og Nye Borgerlige vil have farten på Skævingevej sat ned efter en lang række uheld

trafik Flere politikere kræver nu, at der bliver gjort noget ved trafiksikkerheden på Skævingevej, efter at der tirsdag aften skete endnu et uheld på vejen. Det er det fjerde uheld på få måneder. I slutningen af marts var det ved at gå helt galt, da en bil med berusede unge bragede gennem et hegn og endte i haven hos familien Grønbech, hvor bilen ramte et legehus. Så galt gik det ikke ved det seneste uheld tirsdag aften. Her røg en bil ud i grøften og nedlagde et vejskilt. Der er heldigvis ingen, der endnu er kommet til skade i forbindelse med de mange uheld på Skævingevej, men både beboere og politikere kræver handling, før der sker noget alvorligt.

“Jeg var den første lokalpolitiker, som tog sagen op med borgmesteren, forvaltningen og politiet, og jeg har nu flere gange rykket for, at der skal ske noget. Vi vil jo ikke have, at der er nogen, der kommer til skade på kommunens veje,” siger byrådsmedlem Kim Hendry fra Nye Borgerlige til Hillerød Posten.

Læs også: Nødråb efter nyt trafikuheld: "Få nu gjort noget ved den vej"

Den tilladte hastighed på Skævingevej er 80 km/t, men vejen er smal og har flere skarpe sving, og John Grønbech, der bor på Skævingevej (det var også ham, der fik en bil ind i sin baghave), mener, at hastigheden skal sættes ned. Og det er Kim Hendry helt enig med ham i.

“Jeg har appelleret til, at vi eventuelt kan få nedsat hastigheden på vejen. I første omgang måske midlertidigt til 40 km/t, og så kan politiet sende deres ATK-vogne ud og måle. Jeg er sikker på, at flere af beboerne på strækningen meget gerne vil stille deres indkørsel til rådighed for politiet. Så kan forvalting og politi fortage deres målinger, om hvor mange, der kører på strækningen og den slags. Det er helt fint, men det kan vi bare ikke vente på. Der skal ske noget nu,” lyder det fra Kim Hendry.

Læs også: Politiker efter nyt trafikuheld: "Jeg kan godt forstå, de er nervøse"

Også byrådsmedlem Camilla Hay fra Venstre har presset på for at finde en løsning, og hun har bedt både borgmesteren og kommunaldirektøren om en status efter det seneste uheld.

“Noget må der gøres. Jeg ved, at vi er flere politikere, der stadig har fokus på Skævingevej, og jeg ved, at der vil blive stillet spørgsmål til netop Skævingevej på et ekstraordinært miljø- og teknikudvalgsmøde møde den 24 maj. Lad os nu få fundet en løsning, så vi undgår hensynsløs kørsel, der i sidste ende kan koste menneskeliv,” siger Camilla Hay.

Hillerød Posten har forsøgt at få en kommentar fra Lars Mørk, der er direktør for Økonomi og Teknik i Hillerød Kommune, men det er endnu ikke lykkedes os af fange ham, da han har været optaget af møder. 

Publiceret: 11. Maj 2017 14:10
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt