Gallerierne bør bygges om til et hotel, mener to byrådspolitikere. Foto: John Jessen Hansen
Gallerierne bør bygges om til et hotel, mener to byrådspolitikere. Foto: John Jessen Hansen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politikere: Hotel vil skabe liv i bymidten

To byrådspolitikere er gået sammen om et forslag, der skal bane vejen for et byhotel i Hillerød

Et byhotel, hvor danske og udenlandske turister kan overnatte midt i Hillerød og lægge deres penge i byens butikker.

Sådan ser drømmen ud for en usædvanlig alliance i Hillerød Byråd. Nemlig Fælleslistens Tue Tortzen og de konservatives Thomas Vang Christensen.

Sammen har de udarbejdet et forslag til byrådet om, at byrådet skal stille sig velvilligt og tilbyde en ny lokalplan, såfremt en hoteloperatør skulle vise interesse for at få Gallerierne bygget om til et hotel.

Signaler Ganske vist har hverken hoteloperatører eller Galleriernes ejere ei invest european retail Hillerød ytret ønsker i den retning - men det knuser ikke drømmene hos Tue Tortzen.

“Der er ingen, der har tænkt over, at der kunne ligge et hotel. Men hvis vi i byrådet signalerer, at der er vilje til at lave en lokalplan, der tillader et hotel i Gallerierne, kan det være, at der er nogen, der tænker tanken”, siger Tue Tortzen.

Møllebro udskudt

Den konkrete årsag til, at han og Thomas Vang Christensen kommer med forslaget nu, er, at andre hotelplaner er skrinlagt.

Som Hillerød Posten kunne fortælle i januar har udviklingsfirmaet MGH valgt at skubbe byggeriet af et hotel på den såkaldte Møllebrogrund ved Herredsvejen/Roskildevej på ubestemt tid.

Den beslutning er Tue Tortzen ikke utilfreds med.

“Jeg har hele tiden været lidt loren ved tanken om et hotel uden for bymidten. Gæsterne ville aldrig komme op i bymidten, og vores problem er i forvejen, at de eneste turister byen har glæde af, er dem, der bor på campingpladsen. Men med et hotel i bymidten ville folk være motiverede til at bruge byen. Og Gallerierne giver gode muligheder. Der er mange parkeringspladser, og der er mulighed for at lave et kasino i kælderen.”

Forholdene er ændrede

Thomas Vang Christensen slår samme toner an.

“En lokalplan er eneste mulighed for at påvirke udviklingen, når der er tale om en ejendom, der er på private hænder. Og så tænkte vi, at vi kunne lave et wake-up call til operatører, der driver byhoteller i Hillerød. Vi kan få mere aktivitet i byen ved sådan et hotel. Vores turistpolitik er skåret ned til, hvordan man pelser en en-dagsturist. Et byhotel vil give mulighed for en helt anden turistpolitik, hvor vi vil være nødt til at skabe liv i byen alle dage,” siger Thomas Vang Christensen.

Han peger på ændrede forudsætninger i handelslivet i Hillerød.

“Gallerierne blev startet, da der var enorm fremgang i handelen. Men forholdene har ændret sig, og det kan jo være, at det giver ejerne grund til at re-tænke, hvad de vil”, siger viceborgmesteren.

C4:Både center og hotel

I handels- og turistorganisationen C4 glæder man sig.

“Vi bakker op om alt, der kan give liv i byen”, siger formanden for C4 Videnscenter Erik Helmer Pedersen.

Gallerierne har selv ytret ønske om mulighed for større butikker - og Erik Helmer Pedersen mener ikke, at det ene udelukker det andet.

“Man kan jo sagtens forestille sig hotel på førstesalen og indkøbscenter i stueetagen,” siger formanden.

Gallerierne vil i dialog

Galleriernes ejere, ei invest european retail Hillerød er ikke afvisende over for ideen.

Det fortæller pressetalsmand Peter Bisgaard-Frantzen.

“Vi har ingen konkrete planer i den retning, men vi går gerne i dialog med både politikere og andre. Det kræver naturligvis, at der er en operatør, der vil lave et hotel”, siger Peter Bisgaard-Frantzen, der også sætter sin lid til, at byudviklingen vil arbejde for, at Gallerierne kan leje butikker ud:

“Der sker jo en spændende udvikling, hvor blandt andet Plantorama og Bilka kommer til byen. Det er positivt, og det vil have en positiv betydning for detailhandlen.”

Publiceret: 15. Februar 2012 18:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt