Foto: Jens Berg Thomsen
Foto: Jens Berg Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Opera i miniformat for børn og voksne

Start fredagen med opera på biblioteket. Det er gratis og alle er velkomne, når Copenhagen Opera Festival forlader den store scene for at cykle ind på Hillerød bibliotek den 17. marts kl. 17.

Oplev operaforestillingen 'Kong Haralds Saga' skrevet af Judith Weir i 1979 for en enkelt solo-sopran, der lægger stemme til de mange forskellige karakterer i sagaen om den norske Kong Harald.

Kong Harald af Norge sejlede i 1066 mod England for at erobre de britiske øer. Teksten er baseret på den islandske saga 'Heimskringla', men har også rødder i den historiske Kong Harald, der døde på slagmarken. Operaens tematik kredser om magthaveres vanvittige beslutninger og deres konsekvenser. Det fortælles med glimt i øjet og i børnehøjde, men giver samtidig masser af stof til eftertanke hos det voksne publikum. Som dukker på scenen møder vi udover Kong Harald både en pianist, to cykelbude, skt. Olafspøgelset, Haralds to koner, den norske hær, en budbringer, en soldat og den forræderiske Jarl Tostig.

Varighed cirka 25 minutter. Operaen synges på dansk af sopran Anne Due Nørgård, der har følgeskab af pianist Oscar Micaelsson, mens Denise Conradi står for scenografi og dukker.

Forestillingen er for både børn og voksne, der er gratis og der er ingen tilmelding.

Publiceret: 16. Marts 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt