Hillerødvirksomheden FOSS og DTU har indledt et strategisk samarbejde. Pressefoto

Hillerødvirksomheden FOSS og DTU har indledt et strategisk samarbejde. Pressefoto

FOSS og DTU skal forske sammen

Forskere og studerende på DTU får nu mulighed for at forske sammen med FOSS

DTU, Danmarks Tekniske Universitet, og hillerødvirksomheden FOSS har indledt et strategisk samarbejde.

"Formålet er at skabe en platform for fælles projekter og mål samt at sikre et langsigtet samarbejde. Fokusområder bliver kunstig intelligens, analyse af fødevarekvalitet og -sikkerhed samt sensorer og måleteknologier inden for fødevareområdet," skriver FOSS i en pressemeddelelse om samarbejdet.

”Innovation er en del af vores dna hos FOSS, og nye idéer trives vældig godt i et læringsmiljø, hvor man kan sparre, udfordre og udvikle sammen. Stærke og strategiske samarbejder med innovative institutioner såsom DTU er helt sikkert en katalysator for nyudvikling her hos FOSS, og det håber jeg også, det er for vores partner," siger Tommy Bysted, der er udviklingsdirektør hos FOSS, i pressemeddelelsen.

Forske sammen

På DTU glæder man sig også over det nye samarbejde.

”DTU har en lang tradition for at samarbejde med erhvervsliv og beslutningstagere. I mødet mellem forskere, studerende og virksomheder opstår ny innovation, som kan føre til nye arbejdspladser,” siger Marianne Thellersen, der er koncerndirektør for innovation og entrepreneurskab på DTU.

”Rammeaftalen bidrager positivt til, at forskere og studerende på DTU får mulighed for at forske sammen med FOSS. Dermed håber jeg, at vi sammen kan udvikle bæredygtige løsninger til gavn for samfundet,” tilføjer Marianne Thellersen.

Fremme videnskab

Det strategiske samarbejde er fokuseret på fire områder, hvor FOSS og DTU har fælles og kompatible interesser, nemlig kunstig intelligens i forhold til fødevarer og landbrug, fødevareanalyse, fødevaresikkerhed samt sensorer og måleteknologier.

Samarbejdet vil tage form af fælles forskningsprojekter, seminarer, workshops, symposier og forløb for studerende, og målet er blandt andet at opbygge kapacitet og kompetencer hos både FOSS og DTU og at fremme videnskab, teknologier og nytænkning.

Endvidere er målet at give studerende og nyuddannede kendskab til karrieremulighederne inden for de fire fokusområder, skriver FOSS i pressemeddelelsen.

mw

Publiceret 12 September 2019 17:00