Alzheimerforeningen opfordrer nu lokale borgere til at melde sig den store landsindsamling - men der er også mange andre aktiviteter i Hillerød. Pressefoto

Alzheimerforeningen opfordrer nu lokale borgere til at melde sig den store landsindsamling - men der er også mange andre aktiviteter i Hillerød. Pressefoto

Musik, bevægelser og oplevelser med Alzheimerforeningen

Alzheimerforeningen inviterer både til indsamling, gymnastik, foredrag - og til at kåre Årets Nabo

sundhed I Hillerød lider cirka 730 personer af demens og cirka 3.000 pårørende er berørte, men langt fra alle er med i de fælles aktiviteter, som kunne være med til at gøre livet med demens lettere.

Det mener de i Alzheimerforening Hillerød, hvor de arbejder for at bryde tabuet omkring demens og for at skabe mødesteder og aktiviteter for mennesker med demens, deres nære pårørende, efterlevende og andre med interesse for demens. Foreningen har været i gang et par år og har forskellige tilbud; nogle er veletablerede, andre er nye. Man behøver ikke at være medlem for at deltage.

Film og foredrag

Huskeugen og landsindsamlingen finder sted i uge 38. I Hillerød indleder de huskeugen allerede torsdag 12. september med foredraget 'Hillerød - byen og slottet' af journalist og forfatter Tim Panduro. Tirsdag 17. september vises film i Café Slotsbio. Fredag 20. september er der musikcafe på Sophienborg Plejecenter, og søndag 22. september er der musikcafe/søndagstræf på Skovhuset Plejecenter.

Endelig har de landsindsamlingen lørdag 21. september, hvor man kan møde Alzheimerforening Hillerød og Hillerød Kommunes demensteam i SlotsArkaderne mellem kl. 11 og 16. Samtidig går indsamlere i byens gader med en opfordring om at støtte for Alzheimerforeningens arbejde.

Årets nabo

'Gå en tur med Alzheimerforeningen' og 'Vær med til at kåre årets nabo' er foreningens nyeste initiativ. De indbyder alle til at gå med en tur rundt om Slotssøen, hvorefter de vil kåre Årets Nabo. Prisen gives for at hædre den særlige indsats, en enkeltperson eller familie gør for en demenssyg og/eller familie, og dermed medvirker til at den syge i længere tid kan holde fast i sit hverdagsliv. I den forbindelse håber de, at flere af de over 1.000 demensvenner i Hillerød deltager.

Et andet nyt initiativ er 'aktivitetsvenner', hvor foreningen sammen med Frivilligcenter Hillerød og Hillerød Kommune forsøger at få frivillige til at støtte demenssyge i at fortsætte med de interesser,s om er en del af deres liv - også efter de er blevet syge.

De fortsætter med deres faste aktiviteter for demensramte familier: 'Torsdagscafe', 'Søndagstræf' og 'Gotvedgymnastik'. Her mødes de for at dele hverdagens oplevelser på godt og ondt, ofte serveret med lune og eftertænksomhed kombineret med fælles oplevelser som musik, foredrag, bevægelse eller udflugter.

Man kan læse om tid og sted for disse aktiviteter på Alzhemierforeningens hjemmeside, på deres facebookside Alzheimerforening Hillerød eller sende en e-mail til alzheimer.hillerod@gmail.com. Man kan også kontakte til foreningens forkvinde Edith Hansen på tlf. 23729238.

Publiceret 07 September 2019 07:00