Netto på Frejasvej i Hillerød har fået nej til en udvidelse på 200 kvadratmeter. Arkivfoto: Martin Warming

Netto på Frejasvej i Hillerød har fået nej til en udvidelse på 200 kvadratmeter. Arkivfoto: Martin Warming

Netto får nej til udvidelse: Det kan simpelthen ikke lade sig gøre

Netto på Frejasvej i Hillerød ønsker at udvide sin butik. Men først er det blevet til et nej fra administrationen i april, og på det seneste møde i udvalget for arkitektur, byplan og trafik blev det også til et afslag politisk.

Ejeren af bygningen, hvor Netto lejer sig ind, Ejendomsselskabet Nordsjælland ApS, havde gennem sin advokat bedt om at få sagen behandlet politisk i udvalget efter det administrative nej.

Det er ifølge advokat for Ejendomsselskabet Nordsjælland ApS Nettos eget ønske, der gør, at de gerne vil udvide med de 200 kvadratmeter.

"De skal bruge den ekstra plads på at skabe en mere moderne butik," siger advokat Carsten Ringgård til Hillerød Posten.

At det stadig er et nej, ærger direktør i Ejendomsselskabet Nordsjælland Ole Bredtoft.

"Nu må vi se, hvad vi så gør," siger han.

Ifølge udvalgsformand Dan Riise (V) ligger der dog gode grunde for, at politikerne i hans udvalg valgte at give afslag.

"Netto-butikken er lovligt opført, men den er opført, inden den gældende lokalplan for området blev vedtaget. Men lokalplanen gør også, at de ikke kan få lov til at udvide. Det ville være i strid med lokalplanen," siger Dan Riise til Hillerød Posten.

"Og hvorfor kan man så ikke lave en ny lokalplan, kan man måske spørge. Det kan vi måske også, men så kommer vi i karambolage med kommuneplan og landsplandirektivet. Derudover har vi sidste år politisk besluttet, at hvis der skal udvides butikker, skal det ske i midtbyen af Hillerød. Og stregen for, hvor midtbyen begynder og slutter ligger altså på den anden side af Netto-butikken på Frejasvej," siger Dan Riise.

"Derudover vurderer vores forvaltning, at en ny lokalplan ikke vil være lovlig, og hvis vi så alligevel gav dispensation politisk, så ville vi komme ud på et skråplan," lyder forklaringen.

"Men ejendomsejerne har naturligvis stadig mulighed for at klage, og det kan de benytte sig af, hvis de vil. Det er de i deres gode ret til," siger Dan Riise til Hillerød Posten.

Publiceret 06 September 2019 07:00