DJ Kalashnik leverer tre sæt i løbet af dagen.

DJ Kalashnik leverer tre sæt i løbet af dagen.

Byfest åbnes med verdensmål og DJ's

Posen og bibliotekets Verdensmålstelt danner ramme om en varieret åbningsfest af Hillerød Slotssø Byfest med plads til både bæredygtighed, borgmestertale og musikalsk underholdning i mange genrer dagen igennem

Af
Peter Klar

Med fokus på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling er alle Hillerøds 5., 6. og 7. klasser inviteret til før-åbning på Hillerød Slotssø Byfest fredag 30. august kl. 12.30-15 på Posen, hvor borgmester Kirsten Jensen kl. 15 åbner årets udgave af Hillerød Slotssø Byfest officielt.

På Posen kan du besøge Bibliotekets verdensmålstelt og få en snak om de 17 verdensmål.

Alle tre dage under byfesten sørger Hillerød Bibliotek for, at Verdensmålsteltet er fyldt med underholdning, konkurrencer og en masse læring om FN’s 17 Verdensmål.

Verdensmålsteltet er åbent fredag 12.30-20, lørdag 10-20 og søndag 10-15.

Blandt andet får bibliotekets Verdensmålstelt under åbningsfesten besøg af den engagerede kok Fabian Vennekilde, der kæmper mod madspild og vil komme med forslag til, hvordan du kan undgå madspild i hverdagen på alternative måder.

Masser af musik

DJ Kalashnik sørger for musik til åbningsfesten med tre sæt i løbet af eftermiddagen.

DJ Kalashnik hedder egentlig Ignat Calasnic. Han er født i Moldova, men har base i Aarhus og gæster jævnligt festivaler, klubber og raves herhjemme.

I 2017 nåede han finalen i den danske afdeling af DJ-konkurrencen BURN Residency.

Senere på fredagen byder åbningsfesten på musikalske navne som Albert Dyrlund, Keld & Hilda og DJ-duoen Svenstrup og Vendelbo med sangerinden Nadia Malm.

NINETY5k

Åbningsfesten slutter med fredagsbar og to festlige timer fra kl. 22, hvor musikken leveres af den fremstormende danske DJ og producer NINETY5. Trods sin unge alder har han allerede formået at gøre sig gældende på DJ-scenen i både Danmark og udlandet med flere årlige jobs i bl.a. Frankrig, Spanien og Østrig.

Derudover er han nu resident DJ hos ENERGY (NRJ) Danmark og står for DJ mix programmet ENERGY @ THE CLUB, hvor flere af verdens største DJ’s gæster på ugebasis.

Læs meget mere om Hillerød Slotssø Byfest, som varer fredag, lørdag og søndag, her på hip.dk og i Hillerød Posten, som udkommer på tirsdag med et stort tillæg om byfesten.

Publiceret 25 August 2019 09:00