Nu hvor Hillerød Kræmmermarked ikke eksisterer længe, kommer kræmmerboderne til at rykke ind på Markedspladsen under Hillerød Slotssø Byfest. Arkivfoto: Martin Warmin

Nu hvor Hillerød Kræmmermarked ikke eksisterer længe, kommer kræmmerboderne til at rykke ind på Markedspladsen under Hillerød Slotssø Byfest. Arkivfoto: Martin Warmin

Kræmmerboder rykker til Hillerøds byfest

Hillerød Slotssø Byfest udvides i år med et kræmmermarked på Markedspladsen ved Slangerupgade. I det hele taget bliver Hillerød City rig på markedsstemning i den fjerde udgave af byfesten

Af
Peter Klar

Hillerød Slotssø Byfest får to markante nyheder i forhold til de tre første udgaver af byfesten, som i år afholdes 30. august til 1. september.

For det første er Hillerød Slotssø Byfest blevet flyttet fra foråret til weekenden i uge 35 – den weekend, hvor Hillerød Kræmmermarked blev afholdt i mange år.

For det andet er det omfattende program for byfesten i år udvidet med et tredages kræmmermarked på Markedspladsen ved Slangerupgade – ligeledes inspireret af det traditionsrige Hillerød Kræmmermarked, der blev afholdt for sidste gang i 2018.

Pladsen på Smørkildevej, hvor kræmmermarkedet har holdt til siden 1983, bruges nu til det nye superhospital og den nye bydel Favrholm, og det er ikke lykkedes kommunen og Hillerød Kræmmermarked at finde en ny egnet plads til markedet.

I mellemtiden har foreningen bag Hillerød Kræmmermarked taget navneforandring til Hillerød Events og er indtrådt som medarrangør af Hillerød Slotssø Byfest.

Udsolgt markedsplads

”Kræmmermarkedet under byfesten er naturligvis opstået, fordi Hillerød Kræmmermarked blev nedlagt. Mange af vores trofaste kræmmere har været kede af, at Hillerød Kræmmermarked måtte lukke, og vi så en mulighed for at lave et mindre kræmmermarked på markedspladsen ved Slangerupgade. Vi har sorteret i det, så det kun er de rigtige kræmmer-ting, der kommer,” siger Carsten Larsen, fungerende formand i Hillerød Events og direktør i Frederiksborg Centret.

Alle stadepladser på markedspladsen er solgt. Kræmmermarkedet har åbent fredag 12-20, lørdag 10-20 og søndag 10-15.

Flere markeder

Det nye kræmmermarked på Markedspladsen bliver langt fra alene om at sprede markedsstemning i Hillerød City under byfesten.

Alle byfestens tre dage - fredag 10-22, lørdag 10-15 og søndag 11-15 – rykker forretningerne i gågaderne udenfor med boder og gode tilbud i Slotsgade og Helsingørsgade.

Lørdag 10-15 danner Torvet ramme om det hyggelige Torvemarked, og søndag 9-14 overtages Torvet af sit andet faste marked, Hillerød Loppemarked.

Late night shopping

På byfestens første dag, fredag, holder butikkerne i gågaderne og SlotsArkaderne holder Late Night med længe åbent.

Undervejs er Hillerød Cityforening 18-20 arrangør af et forrygende sambaoptog igennem gågaderne og på Torvet.

Læs meget mere om Hillerød Slotssø Byfest i Hillerød Posten, som udkommer tirsdag med et særligt tillæg om de mange oplevelser under byfesten.

Publiceret 24 August 2019 13:00