Kvinder, som har været udsat for vold, mødes i Frivilligcenter Hillerød.

Kvinder, som har været udsat for vold, mødes i Frivilligcenter Hillerød.

Ny efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder

Efterværnsgruppe i Hillerød har hjulpet voldsudsatte kvinder godt videre i livet - ny grupper starter til september

gruppe Det kan være svært at komme videre i livet, hvis man har været udsat for vold. En efterværnsgruppe i Hillerød er netop afsluttet og har ifølge organisationen 'Lev Uden Vold' hjulpet voldsudsatte kvinder fra Hillerød og omegn godt videre i livet uden vold.

"Når man har været udsat for vold i en nær relation, kan det være rigtig svært at komme ovenpå igen og skabe sig et nyt liv. Volden har ofte sat dybe spor hos den udsatte, der har behov for hjælp og rådgivning til at komme godt videre i livet," fortæller 'Lev Uden Vold', som opretter grupperne over hele landet for kvinder, mænd og børn, der har været udsat for vold i en nær relation.

Forløb afsluttet

I Hillerød er et gruppeforløb netop afsluttet i samarbejde med Hillerød Kvindekrisecenter og Frivilligcenter Hillerød.

Efterværnsgruppen er faciliteret af en gruppeleder fra Lev Uden Vold med psykologisk baggrund i samarbejde med en medarbejder fra krisecenteret. Sammen med deltagerne i gruppen har gruppelederen hjulpet den enkelte kvinde med at bearbejde voldsoplevelsen og givet støtte til at komme videre i livet.

”Det har været fantastisk at opleve hvor gavmilde, anerkendende og omsorgsfulde, kvinderne i gruppen har været over for hinanden. De har i den grad brugt gruppen til at få nye øjne på deres egen situation og set, hvor mange modhandlinger de alligevel igennem årene har gjort for at stoppe volden. Jeg synes, det er fantastisk at kvinderne har lyst til at fortsætte gruppen, og det har været meget lærerigt for mig at lytte til kvindernes overvejelser om at komme ud af volden”, siger Gitte Blomgreen Pedersen, socialrådgiver og terapeut på Hillerød Kvindekrisecenter.

I frivilligcentret

I Frivilligcenter Hillerød glæder centerleder Anette Nielsen sig:

”Vi er glade for, at vi her i Hillerød kan bidrage med rammer til, at kvinder fra Nordsjælland kan mødes om at skabe et liv uden vold fremover. Forløbet har også medført, at nogle af kvinderne efterfølgende selv har startet en selvhjælps- og trivselsgruppe i frivilligcentret. Det giver rigtig god mening”, siger hun.

Det, at kvinderne deler deres historier med hinanden, og genkender sig selv i hinandens fortællinger, har haft en særlig betydning for mange af kvinderne i gruppen, fortæller Lev Uden Vold, og en anonym deltager er enig:

”Det at dele sin historie med andre kvinder, som også har været ude for noget lignende, var skræmmende. Men det gav mig også en bedre forståelse af min egen situation. Som en af kvinderne sagde en dag: "Ja, I ved jo, hvordan jeg havde det". Vi snakkede samme sprog. Jeg er glad for, at vi fortsat mødes i vores gruppe, selvom forløbet er slut. Man knytter jo nogle bånd”, siger en af gruppedeltagerne ifølge en pressemeddelelse.

Ny gruppe starter

En ny efterværnsgruppe starter op i Hillerød for voldsudsatte kvinder fra Hillerød og omegn den 2. september.

Lev Uden Vold kan kontaktes for flere informationer på tlf. 31 51 44 41 eller mail: kontakt@levudenvold.dk.

Om grupperne:

  • Efterværnsgrupperne er for tidligere voldsudsatte, der er brudt ud af volden.
  • Man skal have været på krisecenter eller igennem et ambulant behandlingsforløb for at deltage.
  • Efterværnsgrupperne faciliteres af en gruppeleder med psykologisk baggrund.
  • Efterværnsgrupperne mødes i tyve uger hver 14. dag, dvs. i alt ti gange. Hvert møde varer 3 timer med pause.
  • Der er max 8 deltagere af samme køn pr. gruppe.
  • Hvis du, eller en du kender, er udsat for vold i en nær relation, kan du ringe til Lev Uden Volds døgnåbne hotline på tlf. 70 20 30 82. Her kan du få råd og vejledning samt blive oplyst om, hvor der er ledige pladser på et krisecenter.

Publiceret 23 August 2019 05:00