Arkivfoto: Mdt

Arkivfoto: Mdt

Store højttalere: Mange klager over unges larm

En af de helt store udfordringer i Hillerød for tiden, er de store højttalere, unge hører høj musik med, når de fester i byen

Af
Mette Dolmer Thygesen

Hvor nogle kommuner kæmper med skyderier og narkosalg - går det anderledes fredeligt for sig i Hillerød Kommune. Her er den største udfordring for tiden unge, der larmer.

Det fortæller områdebetjent i Hillerød Alf Christensen:

"De unge drikker alkohol, fester og larmer, især på Batzkes Bakke og på Posen. Der er jo ingen, der har noget imod, at de mødes og hygger sig, men problemet er, at de har de her højttalere, som kan spille megahøj musik. Og så at de ikke rydder op efter sig".

Han har været med på adskillige møder med både naboer, Slots- og Kulturstyrelsen, kommunen, elevrådsformænd fra forskellige uddannelser og SSP, hvor de har talt om, hvad man kan gøre. For rigtig mange naboer klager over larmen.

Forældrene med

Kulturstyrelsen har sat skilte op i slotsparken, og Alf Christensen kunne godt tænke sig, at de unges forældre var med til at lægge låg på problemet:

"Vi vil prøve at få forældrene ind i kampen. I Ålsgårde har de for eksempel en forældregruppe, som går lidt rundt og snakker med de unge. Nogle gange røver de måske at sige det til dem, hvis de spiller lidt for højt musik. Men bare det, at de er der, betyder meget. Det ville være super godt, hvis noget lignende kunne opstå i Hillerød. For der er rigtig mange, der ville blive glade, hvis den høje musik stopper. Det svineri, de efterlader, kan vi nok desværre ikke komme til livs," siger han.

Publiceret 21 August 2019 06:00