Gert og Birthe Olsen, der i 54 år har boet i lejebolig ved Fredskovshellet i Hillerød, har kritiseret en afstemning om badeværelsesrenovering - og nu får de den ønskede nye afstemning. Foto: Louise Mørch Vilster

Gert og Birthe Olsen, der i 54 år har boet i lejebolig ved Fredskovshellet i Hillerød, har kritiseret en afstemning om badeværelsesrenovering - og nu får de den ønskede nye afstemning. Foto: Louise Mørch Vilster

Lejere får ny afstemning

Beboere på Fredskovhellet skal stemme igen om toiletrenovering, efter der er blevet sået tvivl om tidligere afstemning

Af
Mette Dolmer Thygesen

Beboerne i en række lejligheder på Fredskovhellet skal nu igen til stemmeurnerne om renoveringen af deres toilet.

Lejerbo har nemlig i et brev meddelt beboerne, at der skal holdes en ny urafstemning om hvilken af to løsninger, der skal vælges til toiletrenoveringen.

Beboerne har her i Hillerød Posten kritiseret den afholdte afstemning, hvor der var flertal for den dyreste renoveringsløsning. Beboerne Gert og Birthe Olsen, som har boet i deres lejlighed i 54 år, har stillet spørgsmålstegn ved, om optællingen af stemmerne er gået rigtigt til, blandt andet på grund af at Lejerbo talte stemmerne op uden afdelingsformanden, som er beboernes repræsentant.

Tvivl om resultatet

Ifølge brevet til beboerne har Hillerød Kommunes tilsyn set nærmere på stemmematerialet fra afstemningen. Og tilsynet skriver:

"Det er kommunens vurdering, at det ikke kan udelukkes, at afstemningens udformning kan give anledning til tvivl om resultatet".

Kommunens tilsyn har derfor anbefalet, at der bliver afholdt en ny afstemning om de to forslag til renoveringen. Derfor er administrationen og bestyrelsen i Fredskovhellet-afdelingen blevet enige om at afholde en ny urafstemning i februar 2020, står der i brevet.

Glad beboer

Gert Olsen er tilfreds med, at afstemningen nu skal gå om:

"Det er vi glade for. Så må vi håbe, at det foregår på retfærdig vis, og vi må se, hvad resultatet bliver. Den anden afstemning foregik ifølge os på en lyssky måde - det ville vi ikke være med til," siger han til Hillerød Posten.

Lejerbo har nu skrevet i et brev til beboerne, at der kommer en ny afstemning om sagen til februar. Foto: Louise Mørch Vilster

Lejerbo har nu skrevet i et brev til beboerne, at der kommer en ny afstemning om sagen til februar. Foto: Louise Mørch Vilster

Gert og Birthe Olsen har boet i deres lejebolig på Fredskovhellet i 54 år. De stemte i april for den billigste løsning på renoveringen af boligernes badeværelser, som skal have skiftet vandrør og kloakrør. Den billigste løsning vil koste dem ekstra husleje på 86 kroner om måneden, mens den dyre løsning giver dem en månedlig huslejestigning på 438 kroner.

Ifølge Gert Olsen er de to forslag til renoveringer stort set ens. I det dyreste forslag er der dog også en udvidelse af baderummets kvadratmeter ved at inddrage noget af et garderobeskab i et nærliggende rum.

Ifølge afstemningen var stemmerne fordelt med 63 stemmer for og 59 stemmer imod den dyre løsning, mens 73 stemte for og 53 stemte imod den billige løsning. Men Lejerbo havde på forhånd skrevet, at hvis der var flertal for den dyreste løsning, ville den blive valgt - uanset afstemningsresultatet for den billige løsning.

Gert Olsen håber nu, at det bliver klart og tydeligt, hvad der stemmes om, i den nye afstemning. Og at stemmesedlerne skal afleveres i en postkasse, der forventes at kunne indeholde samtlige af dem, uden at de hænger ud af indkastet.

Lars Schmidt fra Lejerbo har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere over for Hillerød Posten, men understreger, at beboerne kan kontakte Lejerbo, hvis de har spørgsmål om sagen.

Publiceret 20 August 2019 06:00