Deltagerne er både kommet fra Seoul i Sydkorea og Hong Kong. Pressefoto

Deltagerne er både kommet fra Seoul i Sydkorea og Hong Kong. Pressefoto

Se billederne: Nye venskaber dannet til 'work camp' i Hillerød

14 unge fra forskellige lande har deltaget i international workcamp

Man arbejder ikke kun for pengenes skyld, børn får tid til at lege - og så hygger man sig bare en hel del i Danmark.

Det er blot nogle af de indtryk, som de 14 unge deltagere på den internationale work camp fortæller, at de tager med sig, efter de lørdag sagde farvel og tak til Hillerød og rejste videre ud i Europa eller tilbage til deres respektive hjemlande.

Det har været en uforglemmelig oplevelse at opleve den meget stille og rolige atmosfære i Hillerød

"Det har været en uforglemmelig oplevelse at opleve den meget stille og rolige atmosfære i Hillerød, ”en by uden trafik”," fortæller Jiwan og Su-Min, som er vant til at færdes i gaderne i millionbyen Seoul i Sydkorea, i en pressemeddelelse.

Li Wai fortæller med gejst i stemmen om, hvor fantastisk dejligt det har været at se og mærke, hvordan børn leger og bare er børn - noget hun aldrig rigtigt ser i Hong Kong, hvor hun bor. Her er fokus på undervisning, mål og det at blive bedre, så man kan komme på den bedste skole.

Ny inspiration

Flere af deltagerne fremhæver, at de har fået en masse inspiration fra deltagelse i work campen, både fra de andre deltagere i forbindelse med madlavning, sprog og måder at gøre tingene på – og gennem deres samarbejde med frivillige og medarbejdere i Kulturaksen i forhold til at lave kreative lege og oplevelser for børn.

Selv bidrog de bl.a. med sjove indslag som et lykkehjul med dyrelyde og små tallerken-ufoer til at skabe liv i rummet for den flotte rumraket, som er blevet bygget under work campen. Alt sammen til glæde for Hillerøds børn i ugen, der er gået.

AdventurePark indgik i samarbejdet med laserspil og rollespilskostume, så de internationale unge på skift fik fornøjelsen af at skabe skræk og jubel blandt de børn, som tog kampen op med den meget livagtige trold.

Rundtur på engelsk

Deltagerne har boet i Børnehuset Buen under hele work campen, og i den forbindelse nåede de til gensidig glæde at være sammen med de store børn fra Buen, der bl.a. arrangerede en lille rundvisning i Hillerød og på slottet – og endda på engelsk.

Den internationale work camp er afholdt og finansieret gennem et fælles værtskab mellem biblioteket, Klaverfabrikken, Børnehuset Buen, AdventurePark, Street-Lab og Frivilligcenter Hillerød. Det er Mellemfolkeligt Samvirke, der står for at formidle de internationale work camps i Danmark. Er man som ung i Hillerød interesseret i at opleve verden sammen med andre unge, samtidig med at man gør en forskel lokalt, kan man læse mere om, hvordan man kommer afsted på www.globalcontact.dk/workcamp.

Publiceret 12 July 2019 05:00