De otte kunstnere Eileen Clark, Dimo Poulsen, Helge Voldbjerg, Helle Sneum, Peter Witt, Henning Dalhoff og Kaya Bornak er gået sammen om at udstille i Gallery ArtTour i SlotsArkaderne. Pressefoto

De otte kunstnere Eileen Clark, Dimo Poulsen, Helge Voldbjerg, Helle Sneum, Peter Witt, Henning Dalhoff og Kaya Bornak er gået sammen om at udstille i Gallery ArtTour i SlotsArkaderne. Pressefoto

Otte lokale kunstnere åbner nyt galleri i SlotsArkaderne

Gallery ArtTour åbner i SlotsArkaderne på lørdag

kunst Otte lokale kunstnere er gået sammen om et udstillingsfællesskab i det nye Gallery ArtTour i SlotsArkaderne. På lørdag 13. juli klokken 10-14 holder de ”Grand Opening” af Hillerøds nye galleri.

På udstillingen præsenteres både malerier, skulpturer, glaskunst og unika smykker.

Åbningen bliver fejret med livemusik og lidt godt til ganen, og alle er velkommen til at kigge forbi. Der er mulighed for at hilse på de forskellige kunstnere på dagen og tage en rundtur i kunstnernes univers i to etager.

De otte kunstnere er Eileen Clark, Dimo Poulsen, Helge Voldbjerg, Helle Sneum, Peter Witt, Henning Dalhoff og Kaya Bornak.

Tegnefilm og Lego

Eileen Clark har arbejdet med kunst og kreativitet i 30 år. Hendes rejse med kunsten begyndte med tegnefilmsanimation, uddannelse som dekoratør/skiltemaler, derefter designer for Lego i 15 år. I de seneste 10 år, har hun sit fokus på malerier, primært landskabsmalerier, men også den abstrakte genre. Hendes speciale er vægmalerier, som hun har udført på restauranter, diverse institutioner samt i private hjem.

Dimo Poulsen begyndte at male, da han gik på efterløn, da han altid har haft interesse for tegning. Han kalder sin malestil for "dels impressionistisk/abstrakt og figurativt". Dimo Poulsen er autodidakt og har modtaget undervisning fra forskellige kunstnere, højskoler mm.

Værker i stål

Helge Voldbjerg er udlært smed og er meget glad for at arbejde med styrken og mangfoldigheden i stålet. Hans værker er mest udført som relieffer i rustfrit stål, men der er også andre ting på tegnebrættet. Værkerne bliver slebet, poleret, bejdset eller behandlet, således at farverne varierer fra det blanke pistolblå tildelt gråbrun matte.

Helge Voldbjerg fremstiller skulpturer bl.a. efter børnetegninger lavet som wire art. Han deltager ofte i udstillinger i forskellige kunstforeninger, firmaer og gallerier og udfører værker efter bestilling i tæt samarbejde med køberen.

Helle Sneum maler med akryl på lærred og eksperimenterer også med akryl og blæk på lærredspapir i glas og ramme. Hun kalder sine malerierne for "ekspressive/abstrakte, nogle er med genkendelige figurer og enkelte ligefrem erotiske". Hun maler også på vaser, skåle og krukker samt genbrugstræ, som herefter bliver sat på rustne jernstativer og bliver til kunstfærdige borde.

Maler udsigten

Peter Witt bor i Ramløse med fri udsigt ud over Ellemose mod Tibirke Bakker og har sine motiver lige ved døren. Han holder meget af at arbejde udendørs med motivet direkte for øje. Tit kan man møde ham ude i naturen med sit staffeli omkring Arresø eller klitterne ved Tisvildeleje. Her skitserer han med oliefarver et rum og en balance i billedet, som senere bliver finpudset og malet færdig hjemme i hans atelier.

Henning Dalhoff er fra Hillerød og arbejder som grafisk designer og illustrator og har gjort det igennem mange år. For nogle år siden begyndte han at male, og en ny verden åbnede sig for ham. Stilen varierer fra det naturalistiske til det ekspressionisme. Henning Dalhoff maler portrætter på bestilling.

Kaya Bornak arbejder med serigrafi, maleri og collage i forskellige udtryksformer. Derudover komponerer, synger og spiller hun i duoen Crazy Hearts, som leverer musikken til åbningsfesten.

Galleriet holder fremover åbent alle ugens dage, undtaget mandage.

Publiceret 11 July 2019 06:00