Team Rotarys hold, som fredag starter cykelturen til Paris, blev i lørdags præsenteret på Torvet i Hillerød. Foto: ASAfoto

Team Rotarys hold, som fredag starter cykelturen til Paris, blev i lørdags præsenteret på Torvet i Hillerød. Foto: ASAfoto

Team Rotary præsenteret på Torvet: Klar til turen til Paris

Team Rotary Nordsjælland stiger på fredag på cyklen til Paris med velgørende formål. Holdet blev lørdag ønsket held og lykke på Torvet

Lørdag formiddag på Tovet i Hillerød ønskede cykelholdet Team Rotary Nordsjællands støtter, heriblandt borgmester Kirsten Jensen, holdet en god tur til Paris.

Kirsten Jensen fremhævede cykelturens overordnede formål, som er at rejse penge til foreninger i Nordsjælland med sociale formål. Det, tror hun, hjælper på de 26 rytteres motivation, når det bliver hårdt:

"Jeg tror, det hjælper dem over en bakke, at der er et højere formål med turen," sagde hun.

Efter taler ved John Jensen fra Rotary C4 i Hillerød, borgmester Kirsten Jensen, forstander for Julemærkehjemmet Kildemose Birgitte Dybkjær, en præsentation af rytterne ved Peter Jørgensen og Modens Rasmussen fra teamets styregruppe, kørte holdet en tur rundt i Hillerød.

Team Rotary Nordsjælland har indsamlet og uddelt 1,2 millioner kroner siden første cykeltur til Paris for seks år siden.

Starter fredag

Team Rotary Nordsjælland starter turen til Paris fredag 12. juli klokken 8 fra AG Lager & Transport på Frederiksværksgade 197. De første fire dage kører holdet omkring 200 km om dagen, og derefter lidt mindre, når der kommer flere bakker.

To gange om ugen siden starten af januar har holdet trænet for at blive klar til turen. Først i træningslokalet i Hillerød Firmaidræt og siden 1. april på landevejene. Nu er de klar til afgang. Udover de 26 rytter følger et servicehold på ni personer med på turen.

Det er sjette gang holdet tager turen til Paris.

Ryttere og servicehold betaler selv for deres del af turen, og gennem sponsorater rejses penge til foreninger med sociale formål.

Mdt

Publiceret 08 July 2019 11:48