Konservative byrådspolitiker Bente Claudi stopper i byrådet, som hun har siddet i i cirka 21 år. Arkivfoto

Konservative byrådspolitiker Bente Claudi stopper i byrådet, som hun har siddet i i cirka 21 år. Arkivfoto

Konservative Bente Claudi forlader byrådet efter 21 år

Først sagde Dorte Meldgaard farvel til byrådet i Hillerød - nu meddeler også Bente Claudi, at hun tager afsked med byrådet

Af
Mette Dolmer Thygesen

Efter 21 år er det nu blevet tid til at sige farvel til byrådet for Bente Claudi fra Det Konservative Folkeparti.

Den erfarne politiker har meddelt borgmesteren, at hun ønsker at udtræde af byrådet per 1. august.

"Desværre vil mit helbred efter 77 år ikke være helt med længere. Jeg har en del udfordringer med bevægeapparatet og synes, jeg er meget belastet, både fysisk og smertemæssigt. Så det forhindrer mig i, på en ordentlig måde, at forberede mig på og varetage mit kommunale hverv," siger hun til Hillerød Posten om årsagen til sin politiske afsked.

Sætte ny dagsorden

Der er desuden nogle private årsager, som hun ikke vil komme nærmere ind på. Og så er der lige det, at hun mener, det er tid til, at nye, friske kræfter tager over hos de Konservative, også i de forestående budgetforhandlinger.

"Jeg sidder i to udvalg, (Kultur- og Fritidsudvalget, Erhverv-, Beskæftigelse- og Turismeudvalget og § 17, stk. 4 udvalget for styrkelse af social sammenhængskraft og trivsel, red.) og skal læse alle dagsordner hver måned. Der er flere 100 sider. Jeg oplever, at der aldrig har været så mange møder, som der er nu, og jeg har passet dem så godt, jeg kunne, men jeg kan ikke mere nu. Samtidig vil jeg gerne prøve at forberede, hvad der skal ske videre med Det Konservative Folkeparti. Vi er midtvejs mod et valg, og vi skal ud at beslutte en masse ting, blandt andet budgetter, som rækker videre ind i fremtiden. Så den, der kommer ind i stedet for mig, skal være med til at sætte en dagsorden for, hvad de Konservative skal fremover," siger hun.

Jeg oplever, at der aldrig har været så mange møder, som der er nu

Bente Claudi var Konservatives repræsentant ved budgetforhandlingerne sidste år. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Bente Claudi var Konservatives repræsentant ved budgetforhandlingerne sidste år. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Bente Claudi fortsætter dog i partibestyrelsen, så hun kan blive ved med at sætte en dagsorden i partiet. Men det politiske arbejde er blevet for omfattende for hende:

"Jeg bliver ked af det, når jeg ikke kan passe tingene ordentligt. Mine venner og bekendte siger også, at jeg aldrig kan være med til noget - jeg skal altid læse noget og forberede mig. Så nu er det tid til, at andre må tage over".

Den, der kommer ind i stedet for mig, skal være med til at sætte en dagsorden for, hvad de Konservative skal fremover

Spændende og udfordrende

Bente Claudi understreger dog, at hun har været super glad for at sidde i byrådet og arbejde for at varetage borgernes interesse:

"Det har været nogle rigtig spændende og udfordrende år, hvor jeg har lært rigtig meget. Jeg er glad for kollegerne i byrådet, de dygtige ansatte i kommunen og alle de frivillige ildsjæle. Jeg synes især, at de sidste 14 måneder har været fantastiske med den sammensætning, vi har i byrådet, hvor 26 ud af 27 (Mette Thiesen fra Nye Borgerlige stemte som den eneste imod årets budgetforlig, red.) arbejder sammen og står bag budgettet. Vi prøver hele tiden at finde løsninger sammen - det er kanonspændende. Jeg håber virkelig, byrådet kan fortsætte det konstruktive samarbejde fremover," siger hun.

Formand for to udvalg

Bente Claudi, som er uddannet folkeskolelærer, blev valgt ind i byrådet første gang i 1998. Hun har siddet både været formand for seniorudvalget og socialudvalget. Men hun blev ikke valgt ind i byrådet ved det seneste kommunalvalg i november 2017, hvor Konservative fik et katastrofalt valg og gik fra tre til blot ét sæder i byrådssalen. Kun den tidligere borgmester Dorte Meldgaard blev valgt ind, men hun valgte efter blot fire måneder at takke ja til et job i Berlin, som hun flyttede til med sin familie, og det gav suppleanten Bente Claudi, som fik 156 personlige stemmer, en plads i byrådssalen alligevel.

Bente Claudi blev ikke valgt ind i byrådet i 2017, men overtog tidligere borgmester Dorte Meldgaards plads, da hun flyttede til Berlin i maj 2018. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Bente Claudi blev ikke valgt ind i byrådet i 2017, men overtog tidligere borgmester Dorte Meldgaards plads, da hun flyttede til Berlin i maj 2018. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Men det har været hårdt at sidde som eneste repræsentant for sit parti, siger Bente Claudi:

"Selvom de andre er søde ved mig, så er det meget ensomt. Der er mange spørgsmål - hvad skal vi med den sag, hvad gør vi med budgettet og så videre. Jeg har det bedst, når jeg har en af sparre med. Det er nogle opgaver, som den nye må tage sig af," siger hun og nævner også, at hun er ked af, at Konservative ikke fik en plads i Økonomiudvalget:

"Det er jo der, det sker - der hvor vi samler tingene og handler dem af inden byrådsmødet. Der ville jeg gerne have haft mulighed for at komme med nogle konservative punkter".

Selvom de andre er søde ved mig, så er det meget ensomt

Frivilligt arbejde

Hun glæder sig over, at det lykkedes kommunen at få bygget det nye sundhedscenter på Milnersvej og at gå i gang med byudviklingen af Favrholm mod syd. Til gengæld er hun ked af, at det har gået for langsomt med at hjælpe beboerne i de skimmelsvampramte boliger på Horsevænget. Der mangler også plejehjemspladser og boliger til ældre og unge, som ikke har råd til at betale en formue i husleje. Hun vil også gerne have arbejdet mere for at få boliger, hvor man kunne bo med sin syge ægtefælle i den sidste tid. Det frivillige arbejde på det sociale område har hun også lagt kræfter i at forbedre:

"Vi skal skabe nogle løsninger på det sociale område, selvom ressourcerne er knappe. Der er noget, jeg stadig brænder meget for," siger Bente Claudi, som sidder i Alzheimerforeningens bestyrelse, og det vil hun fortsætte med.

Frederiksen tager over

Hvem skal så overtage Bente Claudis plads i byrådet? Næste på listen er Dres Hansen med 138 stemmer, men han siger nej tak til pladsen af familiemæssige årsager, fortæller han Hillerød Posten. Herefter kommer Nikolaj Frederiksen med 109 stemmer. Han siger ja tak til byrådspladsen, meddeler han Hillerød Posten. Læs mere om ham snarest i Hillerød Posten.

Bente Claudis anmodning skal behandles af byrådet på mødet 26. juni.

Publiceret 18 June 2019 05:00