Hillerød Klovneløb blev igen landets største

Med lige over 1.400 solgte startnumre, udgivelse af en klovne mini-bog, auktion over klovne-maleri og et overskud til Danske Hospitalsklovne på over 150.000 kroner er Hillerød Klovneløb det absolut største i Danmark

Vejrguderne var i den grad med Hillerød Klovneløb, da det blev afholdt for femte gang i lørdags.

Festlig musik fra Musikskolens Steelbands, store brandbiler, et legeområde med lykkehjul, hospitalsklovnen Victor i hopla samt auktion på et klovnemaleri var baggrundstapetet for de mange glade børn og voksne, der havde fundet vej til for at støtte en god sag, nemlig Danske Hospitalsklovne.

Efter løbet fik alle 1.400 deltagere medalje, vand og frugt, og alle børnene fik gaveposer, sponsoreret af lokale virksomheder.

Derudover havde DanCake sponsoreret 1.500 kager, så samtlige deltagere og frivillige kunne få kager i anledning af Hillerød Klovneløbs fem-års fødselsdag.

”Det er jo bare fantastisk. Se lige alle de glade børn med røde næser og store smil. Vi havde håbet på, at nå op på samme antal som sidste år, nemlig 1.252, og vi står nu her med 1.408 solgte startnumre - det er helt utroligt", siger Lone Ibsen, der er med til at arrangere Hillerød Klovneløb.

”Vi er glade, rørte, en lille smule målløse og en lille smule trætte. Vi håber, at alle deltagere, store som små, har haft en ligeså god dag, som vi har haft – og vi glæder os allerede til at se dem alle sammen igen til næste år," tilføjer hun.

Jette Villadsen fra Nordsjællands Akupunktur købte Henning Dalhoffs flotte klovnemaleri.

Jette Villadsen fra Nordsjællands Akupunktur købte Henning Dalhoffs flotte klovnemaleri.

Klovnemaleri

Formålet med klovneløbet er at samle penge ind til foreningen Danske Hospitalsklovne. Det kostede 70 kroner at deltage i det 2,3 kilometer lange klovneløb, og takket været sponsorer kunne deltagernes fulde tilmeldingsgebyr gå ubeskåret til Danske Hospitalsklovne.

Da Hillerød havde Open Night-arrangement for et par uger siden, stillede den lokale kunstner Henning Dalhoff gratis op og 'live'-malede på Torvet.

Resultatet blev et farvestrålende og flot maleri af de to hospitalsklovne Vida og Victor. Flere børn kom forbi og hjalp med en lille blomst eller nogle fine penselstrøg hist og her. Maleriet blev sat på auktion på Hillerød Klovneløbs Facebook-side, hvor de første bud kom ind. Men da maleriet kom ned på Torvet i forbindelse med Hillerød Klovneløb gik det for alvor løs. Der blev budt fra flere sider og da auktionen lukkede, var det Nordsjællands Akupunktur v/Jette Villadsen, der havde det højeste bud på 4.500 kroner.

”Det er simpelthen et perfekt billede. Det skal hænge i min klinik, så mine yngste klienter kan få noget sjovt at kigge på, når de får behandling," sagde Jette Villadsen.

Over 1.400 deltog i lørdagens lokale klovneløb. Du kan se mange flere billeder fra løbet på www.hip.dk. Foto: Martin Warming

Over 1.400 deltog i lørdagens lokale klovneløb. Du kan se mange flere billeder fra løbet på www.hip.dk. Foto: Martin Warming

Stor opbakning

Udvalget bag Hillerød Klovneløb har endnu ikke gjort op præcis hvor mange penge, der er samlet ind til Danske Hospitalsklovne, men regner med, overskuddet bliver på den pæne side af 150.000 kroner.

Opbakningen til Hillerød Klovneløb har været stor fra byens butikker, supermarkeder, cafeer, restauranter, banker og virksomheder, som alle har bidraget med sponsorater, præmier, solgt armbånd og klovnenæser eller lavet andre sjove aktiviteter.

”Vi er virkelig taknemmelige for den fantastiske støtte som både butikker, virksomheder, alle deltagere og alle vores skønne frivillige har vist os. Der er ingen tvivl om, at Hillerød Klovneløb er ved at blive en tradition, som mange i Hillerød og omegn kender og gerne vil støtte. Et overskud til Danske Hospitalsklovne på over 150.000 kroner kan byen og byens borgere virkelig være stolte over," siger Lone Ibsen.

mw

Publiceret 18 June 2019 10:00