Victor Waarst-Rasmussen på 13 år, der har været frivillig i to år, nævner sammenholdet som noget af det gode ved at være frivillig. Pressefoto

Victor Waarst-Rasmussen på 13 år, der har været frivillig i to år, nævner sammenholdet som noget af det gode ved at være frivillig. Pressefoto

Succes i Skævinge med at samle unge frivillige

Blandt andet er tæt på 50 unge under 18 år med til at arrangere byfesten Skønne Skævinge 27.-29. juni

Skævinge har fået etableret et stærk og stort frivilligt miljø i Skævinge. Der er for eksempel over 250 aktive frivillige alene i ISS Klub Frivillig, der bl.a. arrangerer byfesten Skønne Skævinge. Derudover er tæt på 50 unge under 18 år også frivillige i forbindelse med byfesten.

"I løbet af de seneste år har vi oplevet, at mange helt unge mennesker og store børn gerne vil hjælpe til. De er simpelthen kommet hen til os og har spurgt, om de må være frivillige, og hvad de kan lave. Det er jo fantastisk at opleve den store lyst til at bidrage til fællesskabet, så derfor har vi nu startet ISS Klub Frivillig Ungdom, hvor alle mellem 10 og 18 år kan være med," siger Eva Kjer fra bestyrelsen i ISS Klub Frivillig i en pressemeddelelse.

Der er en særlig vagtplan til de unge til arrangementer som Skønne Skævinge, og de har altid en ansvarlig voksen lige i nærheden. De vælger selv, hvad de vil hjælpe til med, og der er mange forskellige opgaver til de unge. Det kan for eksempel være at hjælpe i kiosken, ved børneområdet, eller når der skal ryddes op.

Støtte fra Tuborgfondet

ISS Klub Frivillig Ungdom er oprettet med støtte fra Tuborgfondet, der har fokus på at styrke unges mulighed for at udvikle og deltage i fællesskaber. Det er netop det, de unge lægger vægt på ved det frivillige arbejde:

"Jeg er frivillig på grund af det sammenhold der er og for at lære flere mennesker at kende. Det bedste er, når vi griner og hygger os sammen, og så er det sjovt at få lov til at møde de kendte, der kommer og optræder," siger Victor Waarst-Rasmussen på 13 år, der har været med som frivillig i to år.

"Det jeg har lært ved at være frivillig er, at vi skal gøre tingene sammen og ikke kun prøve at klare det hele selv. Når vi hjælper hinanden går det bedre og det bliver sjovere," fortæller Victor i pressemeddelelsen fra ISS Klub Frivillig.

For de lidt ældre unge er det frivillige arbejde også meget relevant for at komme ind på de uddannelser, de ønsker. De lærer at arbejde sammen med andre og løse nye opgaver. Det kan de skrive direkte i deres ansøgninger og på cv'et til det første job.

"Det er vigtigt at for os at involvere de unge i projektet. Derfor får de indflydelse på arrangementet og deres opgaver. De får ansvar og vi viser dem tillid og tror på dem, når de går i gang med en opgave - stor som lille. Det er dejligt at se dem hjælpe hinanden og mærke glæden ved det frivillige arbejde," siger Eva Kjer i pressemeddelelsen.

Hun håber at nogle af de unge får lyst til at fortsætte som frivillige, når de bliver voksne.

Et af de projekter, der er kommet ud af ISS Klub Frivillig Ungdom er Mini Masterchef, som finder sted til byfesten Skønne Skævinge.

Unge laver gourmetmad

Her betaler over 100 mennesker for en treretters gourmetmenu lavet af to hold unge frivillige, der hver får hjælp af en professionel kok til at lave den bedste menu. De planlægger og øver sig i ugerne op til og står for det hele på aftenen.

Arrangementet er lavet i samarbejde med Kornmarkskolen og deres fritidsklub, hvor børnene forberede den store middag.

Sidste år var første gang, og det var en succes både for gæsterne og de unge, der knoklede med at servere den bedste menu. I år har endnu flere unge haft lyst til at bidrage.

Man kan selv opleve de unge frivillig sammen med alle de andre frivillige til byfesten Skønne Skævinge 27.-29. juni.

jesl

Publiceret 17 June 2019 06:00