Formanden for erhverv, beskæftigelse og turismeudvalget Thomas Elong glæder sig over, at det nu er muligt for socialt udsatte at få en indgang til arbejdsmarkedet, uden at de skal frygte for at miste deres offentlige forsørgelse. Arkivfoto

Formanden for erhverv, beskæftigelse og turismeudvalget Thomas Elong glæder sig over, at det nu er muligt for socialt udsatte at få en indgang til arbejdsmarkedet, uden at de skal frygte for at miste deres offentlige forsørgelse. Arkivfoto

Socialt frikort skal hjælpe udsatte borgere

Kan tjene op til 20.000 kroner uden at blive trukket i ydelser

arbejdsmarked Med et socialt frikort er det muligt at tjene op til 20.000 kroner uden at blive trukket i forsørgelsesydelse, førtidspension eller boligsikring, gør Hillerød Kommune opmærksom på i en pressemeddelelse.

Det sociale frikort skal hjælpe socialt udsatte borgere med at få en indgang til arbejdsmarkedet uden at frygte for at miste deres offentlige forsørgelse.

"Der findes job rundt omkring, som passer perfekt til det sociale frikort. Det kan være forefaldende opgaver i en virksomhed, som ikke er nok til en fuldtidsansat, men som der er behov for at få løst," siger formand for erhverv, beskæftigelse og turismeudvalget Thomas Elong (V) i pressemeddelelsen.

"Her er det sociale frikort en rigtig god mulighed, fordi virksomheden får løst konkrete opgaver uanset medborgerens kompetencer og tager et socialt ansvar samtidig. Og borgeren, der løser opgaven, får et meningsfyldt arbejde, uden at skulle bekymre sig om, hvorvidt det betyder noget for den ydelse, han eller hun får i forvejen. Det kan være lige det springbræt, den enkelte har brug for, for at komme tilbage eller ind på arbejdsmarkedet," fortsætter han.

Frikort skal bevilges

Der er en række forudsætninger, der skal være opfyldt for at få et socialt frikort. Man må blandt andet ikke have været under uddannelse eller have haft en arbejdsindkomst over 10.000 kroner i det seneste år.

Når man er blevet bevilget et social frikort, kan man selv finde et job eller kontakte jobcentret for at få hjælp til at finde en virksomhed.

For at få et socialt frikort, skal man visiteres via Tjekpunktet. Tjekpunktet er et tilbud til borgere over 18 år, som har udfordringer i forhold til at være at være socialt udsat, psykisk sårbar eller har en fysisk/psykisk funktionsnedsættelse.

Virksomheder, som er interesserede, kan også kontakte jobcentret, som så vil hjælpe med at finde den rette kandidat og med vejledning til at registrere lønnen i det særlige It-system, der følger med ordningen.

Hvis en virksomhed selv har en kandidat, kan de også kontakte Jobcenter Hillerød på tlf. 7232 3160 eller mail: jobogvirk@hillerod.dk.

jesl

Publiceret 16 June 2019 09:00