Lørdag var artisterne samlet til gadeparade og gadefest i Hillerød. Pressefoto

Lørdag var artisterne samlet til gadeparade og gadefest i Hillerød. Pressefoto

Se billederne fra den første Hofnar-festival: "Det har været helt eventyrligt"

Artister fra hele verden indtog Hillerød i pinsen, og arrangørerne er yderst tilfredse med den veloverståede gadeteaterfestival Hofnar

Af
Mette Dolmer Thygesen

"Det er svært at sætte ord på, hvor godt det er gået - men fremragende, eventyrligt og fantastisk er nogle af de ord, der falder mig ind".

Sådan lyder det fra den begejstrede leder af Klaverfabrikken Jens Jepsen efter pinsens debut på gadeteaterfestivalen Hofnar i Hillerød. Hofnar foregik 7.-9. juni, hvor akrobater, klovne, musikere, jonglører, tryllekunstnere og så videre indtog både skoler, virksomheder, gader, torve, baggårde, Den Lille Færge, Hillerød Bibliotek og Klaverfabrikken.

Se billederne fra den første Hofnar nogensinde i Hillerød her:

Jens Jepsen er glad for den modtagelse, Hofnar fik:

"Nu hvor det er første gang, vi arrangerer Hofnar, har vi jo gået og tænkt over, hvor det kunne gå galt, og hvor vi havde taget fejl - men alle dagene er gået præcis, som vi havde håbet på og drømt om. Det har været så skønt".

Alle dagene er gået præcis, som vi havde håbet på og drømt om. Det har været så skønt

Gadeparade og cirkusskole

Hofnar bød både på en stor gadeparade og fest i hele Hillerød om lørdagen, hvor de handlende i byen tog godt imod artisterne, fortæller Jens Jepsen. Her optrådte artisterne både i luften i SlotsArkaderne og til vands på færgen på slotssøen. Også søndagens familiedag med Hofnar-skole ved Klaverfabrikken og biblioteket tog folk godt imod:

"Der mødte i hvert fald 250-300 mennesker op, og de kunne så lære både at jonglere og gå på stylter. Senere på dagen optrådte børn og artister sammen med scenen".

Flere til varieté

Alle tre aftener var artisterne samlet til varieté i Klaverfabrikken, og varieteen var det eneste, som krævede, at man købte en billet. Det var der ikke så stor efterspørgsel på i starten, for første aften havde Klaverfabrikken ikke solgt én eneste billet:

"I starten var der jo ikke mange, der vidste, at der blev holdt Hofnar i byen, men hen over de tre dage voksede kendskabet - og lørdag aften måtte vi hente flere stole frem, fordi der dukkede så mange op," siger Jens Jepsen, som også glæder sig over det samarbejde, som opstod mellem de omkring 120 artister fra hele verden:

"De tog virkelig den plads til frihed og kreativitet, der var, til sig, og fik skabt et kæmpe ejerskab i forhold til at gøre noget for festivalen. De boede rundt omkring i byen og optrådte på kryds og tværs, så de fik lært hinanden godt at kende - på tværs af genrer og sprog".

Lørdag aften måtte vi hente flere stole frem, fordi der dukkede så mange op

Håber at finde støtte

Alt i alt vurderer Jens Jepsen, at Hofnar er nået ud til 5.000-6.000 mennesker i løbet af pinsen. Nu håber han, at Klaverfabrikken kan finde en fast samarbejdspartner, som vil støtte Hofnar fremover:

"Det er nemmest at få fondsstøtte til opstartsår, så nu håber vi at finde en lokal, økonomisk samarbejdspartner, som har lyst til at holde Hofnar kørende fremover. Økonomien bliver for usikker, hvis den skal bæres af eksterne fonde, så vi skal finde nogen til at sikre festivalen hen over nogle år. Hvis pengene findes, er både artisterne og de frivillige i hvert fald klar igen," siger han og understreger, at Hofnar ikke havde kunnet lade sig gøre, hvis ikke omkring 50 frivillige havde været i sving og knoklet hele pinsen.

Omkring 120 artister kom til Hillerød og optrådte rundt omkring i byen i pinsen til gadeteaterfestivalen Hofnar. Pressefoto

Omkring 120 artister kom til Hillerød og optrådte rundt omkring i byen i pinsen til gadeteaterfestivalen Hofnar. Pressefoto

Publiceret 11 June 2019 18:00