Klima- og miljøcenteret har haft et budget på 105 millioner kroner. Foto: Jens Berg Thomsen

Klima- og miljøcenteret har haft et budget på 105 millioner kroner. Foto: Jens Berg Thomsen

Buler og skæve gulve og trapper: Hillerød Forsyning afviste nybyggeri

Tilbage i februar i år afviste Hillerød Forsyning ny bygning til 105 millioner kroner

Af
Jens Berg Thomsen

"Trægulve og -trapper er ikke tilfredsstillende udført". "En del af hulpladerne, som er monteret på facaderne, er ikke godkendt". "Der er store håndværksmæssige fejl og mangler, som skal udbedres inden overtagelse".

Hillerød Forsyning afviste tilbage i februar måned at modtage det nybyggede klima- og miljøcenter på Solrødgårdgrunden uden for Hillerød. Byggeriet, der indeholder administration, parkering, værksted, garage og undervisningsfaciliteter, er forsyningsselskabet senere rykket ind i. Det fortæller Peter Maltha Larsen, der er direktør i Hillerød Forsyning for områderne kunder, affald, facility og it.

"Der var lidt problemer med CTS'en, der styrer ventilation og lys, i bygningen. Det er ordnet, og vi er rykket ind i bygningen," siger han til Hillerød Posten.

Tegn på krumning

Men problemerne med hulpladerne på facaderne og brædderne i gulvet, der "flere steder viser tegn på krumning", skal fortsat ordnes, og det er forsyningsselskabet i gang med at finde en løsning på sammen med entreprenøren. Fejlene er omtalt i referatet fra forsyningsselskabets bestyrelsesmødet, som Hillerød Posten har fået aktindsigt i.

"Der var nogle ting, som håndværkerne ikke var færdige med, men det har ikke nogen betydning for vores mulighed for at bo i bygningen," siger direktøren.

"Vi er ikke tilfredse med den måde, gulvet er lavet. Træet har muligvis været lidt fugtet, da gulvet blev lagt," siger Peter Maltha Larsen.

Uvildig gulvmand

Nu venter forsyningsselskabet og entreprenøren på en redegørelse fra en uvildig "gulvmand". Det samme gør sig gældende for de hulplader, der hænger på facaden.

"Vi danser lidt vals om, hvem der skal betale for de skruer, der skal sættes i, men der er ingen funktionelle problemer i det," siger Peter Maltha Larsen.

Byggeriet af det nye klima- og miljøcenter har kostet 105 millioner kroner. Bygningen rummer administration, kantine, undervisningslokaler, værksteder, garager og omklædning til Hillerød Forsynings 130 medarbejdere.

Publiceret 07 June 2019 06:00