Broen, som fører Istedrødvejen hen over Præstevej, står foran en renovering. Foto: Mdt

Broen, som fører Istedrødvejen hen over Præstevej, står foran en renovering. Foto: Mdt

Bro på Isterødvejen skal renoveres

Broen, som fører Isterødvejen hen over Præstevej, skal renoveres, oplyser Vejdirektoratet

trafik Broen over Præstevej på Isterødvejen er én af de 21 tunneller og broer, som Vejdirektoratet renoverer i år. Her på Præstevej skal der udføres betonreparationer.

Der er i alt 2.500 statslige broer og tunneller i Danmark, og Vejdirektoratet skal udbedre skader og forny broernes beskyttelse mod det danske vejr, så de kan holde i mange år endnu.

"Velfungerende broer og tunneller spiller en vigtig rolle, når danskernes hverdag skal hænge sammen, og når erhvervslivets gods skal effektivt fra A til B. Men broerne bliver løbende slidt. Så hvert år, når foråret melder sig, går vi i gang med at fremtidssikre broernes bærende konstruktioner og udskifte de slidte dele, så deres levetidsomkostninger bliver mindst mulige. Den løbende vedligeholdelse er med til at sikre, at de danske bilister fortsat kan komme nemt og sikkert rundt i hele landet," udtaler Niels Højgaard Pedersen, afdelingsleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Arbejdet udføres hovedsageligt fra forår til sensommer. Vejret er nemlig afgørende for flere af reparationerne.

Forsøger at holde åbne

For at minimere generne forsøger Vejdirektoratet som udgangspunkt at holde broerne åbne for trafik på trods af selv meget omfattende reparationer. Desuden lægges de mest generende arbejder uden for myldretiden.

I de tilfælde, hvor en spærring er nødvendig, inddrages kommuner og erhvervsliv, så spærringen lægges så hensigtsmæssigt som muligt i forhold til blandt andet kørsel med landbrugsmaskiner og varekørsel.

Tidsplanen for hvert broarbejde og de forventede trafikgener bliver løbende offentliggjort, så Vejdirektoratet opfordrer alle trafikanter til at holde øje med skiltningen ved broerne, følge med i trafikradio eller på trafikinfo.dk.

Mdt

Publiceret 27 May 2019 06:00