I anledning af nationalparkens fødselsdag inviteres borgerne på hestevognstur gennem Nejede Vesterskov. Pressefoto

I anledning af nationalparkens fødselsdag inviteres borgerne på hestevognstur gennem Nejede Vesterskov. Pressefoto

Nationalparken fylder ét år: Kom på hestevognstur i Nejede Vesterskov

Nationalparks fødselsdag fejres med arrangementer i de forskellige kommuner, også i Hillerød

Nationalparken Kongernes Nordsjælland har etårsfødselsdag - og det fejres med en række gratis begivenheder rundt omkring i kommunerne, som nationalparken hører under.

"Vi inviterer alle til at være med til at fejre vores nationalpark. Sammen med kommunerne har vi planlagt syv fantastiske arrangementer, som viser nationalparken frem fra sin bedste side. Der er virkelig sket meget på vores første år. Vi har fået en bestyrelse, et råd og et sekretariat - og som en tidlig fødselsdagsgave har vi fået over 400 ideer til den plan for nationalparken, som vi er i gang med at lave," udtaler bestyrelsesformand Carl Frederik Bruun i en pressemeddelelse.

Hestevognstur

I Hillerød Kommune inviteres alle borgere lørdag 1. juni kl. 15-17 på en hestevognstur i Nejede Vesterskov.

"Nyd en forårsdag i den lysegrønne skov og hør om Nejede Vesterskov, som er udpeget som urørt skov, samt om fuglelivet i og ved Alsønderup Enge. Måske får du set havørnen? Husk tøj, der passer til vejret og til at sidde stille i en hestevogn. Hvis der er mange deltagere, kan det være, at du må gå et stykke af rundturen, som er ca. 4,5 kilometer," skriver arrangørerne.

Mødested er Kulsviergården på Pibe Møllevej 7 i Alsønderup.

Arrangementerne blev afholdt fra 21. maj - men man kan stadig nå at deltage i en tur i skoven ved Naturcenteret Nyruphus 25. maj kl. 11-14, høre om haven ved Marienlyst Slot og deltage i et orienteringsløb 26. maj kl. 11-17, se på fugle og havørne i Gribskov med mødested på Esrum Møllegård 27. maj kl. 19-21, en vandretur på Arrenæs onsdag 29. maj kl. 19 og meget mere.

Læs om alle arrangementerne på www.nationalparkkongernesnordsjaelland.dk.

Publiceret 25 May 2019 06:30