Kasper, Hannibal og Magnus fra 2.A på Hillerød Tekniske Gymnasium skal til Danmarksmesterskaberne i Teknologi og Erhvervscase, efter de opfandt en hæve-/sænke-altankasse. Pressefoto

Kasper, Hannibal og Magnus fra 2.A på Hillerød Tekniske Gymnasium skal til Danmarksmesterskaberne i Teknologi og Erhvervscase, efter de opfandt en hæve-/sænke-altankasse. Pressefoto

Hillerød-elever klar til 'DM i Teknologi'

Andenårgangselever fra Hillerød Tekniske Gymnasium præsenterede opfindelser for dommerpanel fra erhvervslivet

Hele anden årgang af elever på Hillerød Tekniske Gymnasium præsenterede 16. maj deres eksamensprojekter i faget 'teknologi'. På hver deres stand fremviste eleverne, hvad de har knoklet med mange uger forinden ud fra det overordnede emne 'plads'.

Der var mange kreative løsninger og opfindelser blandt deres projekter. Bl.a. havde en gruppe fundet på at lave et flydende drivhus til at dyrke afgrøder. Jorden til drivhuset skal komme fra renset slam, og vandet er renset saltvand. Denne gruppe vandt prisen i kategorien 'samfund'. En anden gruppe havde lavet en pulvertandpasta, som vandt kategorien 'naturvidenskab'. Derudover var der også mange grupper, der havde fremstillet multifunktionelle møbler eller arbejdet med plads i bybilledet ved f.eks. at lave et vertikalt cykelstativ eller en app, der giver overblik over parkeringsmuligheder.

Vi har brugt meget tid på vores projekt, men det bliver rigtig fedt, at vi nu kan bruge endnu mere tid på at videreudvikle vores produkt

Altankasse vandt førsteplads

1. pladsen gik til Kasper, Hannibal og Magnus fra 2.A for bedste produkt samt en plads til Danmarksmesterskaberne i Teknologi og Erhvervscase, som bliver afholdt til efteråret.

De havde fremstillet en hæve-/sænke-altankasse i flere niveauer. Altankassen er tiltænkt lejligheder med f.eks. fransk altan, hvor den giver beboerne mulighed for at kunne have blomster og krydderurter, selvom de ikke har en stor altan.

Elever på Hillerød Tekniske Gymnasium præsenterede 16. maj deres eksamensprojekter i faget 'teknologi'. Pressefoto

Elever på Hillerød Tekniske Gymnasium præsenterede 16. maj deres eksamensprojekter i faget 'teknologi'. Pressefoto

"Det var meget overraskende. Vi havde ikke regnet med at vinde, for vi havde jo også set de flotte projekter, som de andre grupper havde lavet. Vi har brugt meget tid på vores projekt, men det bliver rigtig fedt, at vi nu kan bruge endnu mere tid på at videreudvikle vores produkt. Vi vil gerne forbedre nogle af komponenterne – f.eks. vores hejsesystem. Og så bliver det rigtig spændende, at vi skal med til DM," fortæller de tre vindere i en pressemeddelelse fra skolen.

Dommerpanel fra erhvervsliv

Eleverne blev bedømt af en udvalgt skare fra erhvervslivet. Dagens dommerpanel bestod bl.a. af repræsentanter fra Lundbeck, Coloplast, DTU og C4 Videncenter. Eleverne blev bl.a. bedømt på, om projektet passede ind i det overordnede emne, den tekniske formåen, om det var nyskabende og om deres research og test af produktet var grundig og realistisk.

Mdt

Publiceret 24 May 2019 06:00