Den Lille Færge blev sat i vandet fra Torvet og er næsten klar til en ny sæson på Slotssøen. Foto: Martin Warming

Den Lille Færge blev torsdag morgen hevet op af vandet. Men der var heldigvis ikke noget alvorligt galt. Billedet her stammer fra søsætningen i slutningen af april. Arkivfoto: Martin Warming

Derfor blev Den Lille Færge hevet op af vandet

Den Lille Færge måtte igennem en mindre operation torsdag morgen

Af
Martin Warming

Den Lille Færge blev torsdag morgen klokken 6.30 hevet op af Slotssøen.

Og så bliver man jo bekymret. For hvad er en sommer i Hillerød uden Den Lille Færge, og tankerne begynder selvfølgelig straks at melde sig: Er der mon noget alvorligt galt med den gamle færge, der efterhånden er gået hen og blevet et af Hillerøds vartegn? Er der gået hul i skroget, eller er motoren mon stået af?

Men så slemt stod det heldigvis ikke til. Det var bare skruen, der drillede lidt, fortæller Niels Baggesen, der er reder i Partrederiet Slotssøen.

"Vi har i løbet af vinteren gået og arbejdet med skruen og lavet nogle ændringer på den for at beskytte den bedre mod grundstødninger, men vi syntes ikke, at den sejlede så godt, så vi besluttede og for købe en ny skrue. Og det var den vi monterede torsdag morgen," fortæller Niels Baggesen.

En af Hillerød Postens mange skarpe læsere var hurtig med kameraet og fik taget dette billede af Den Lille Færge, da den blev hevet op af Slotssøen torsdag morgen. Privatfoto

En af Hillerød Postens mange skarpe læsere var hurtig med kameraet og fik taget dette billede af Den Lille Færge, da den blev hevet op af Slotssøen torsdag morgen. Privatfoto

Mere power

Og operationen gik helt efter planen.

"Vi fik vognmanden til at komme forbi og hive færgen op af vandet, og så skiftede vi skruen på stedet. Det er spændende at se, om det så bliver bedre, men de første meldinger lyder på, at færgen sejler meget bedre nu, og at den har fået mere power," lyder det fra Niels Baggesen.

Der var sat to timer af til operationen, men allerede efter 45 minutter var patienten klar til at komme tilbage i vandet.

Den Lille Færge sejler i øvrigt mandag til lørdag mellem klokken 11 og 17 og søndag mellem klokken 13 og 17.

Publiceret 23 May 2019 16:00