Mark Keblovszki, til venstre, var forleden igang med at bygge shelters.

Mark Keblovszki, til venstre, var forleden igang med at bygge shelters.

Samlede kræfter bygger shelters ved tennisklubben

Kort fra idé til udførelse af nye shelters i Hillerød

Af
Jens Berg Thomsen (tekst og foto)

Inden for få uger står et nyt shelter klar bag ved Hillerød Tennisklub og Frederiksborgcentret. En række aktører er gået sammen om at bygge de i alt tre shelters, der med tiden skal stå til frit brug for alle, der har lyst til at overnatte i det fri.

"Ideen stammer fra vores 'gør en forskel'-hold på Grundtvigs Højskole, hvor vi ville samle nogle unge omkring et fælles projekt. Og så har vi fået hjælp af Bjørn Engtorp fra Skovskolen, der ved en masse om at bygge og arbejde med træ," siger Emil Christoffersen.

"Det er gået rigtig hurtigt. Det er kun to uger siden, vi fandt ud af, at det var muligt at bygge shelters. Det passede med, at alle havde tid og lyst nu," siger Mark Keblovszki, der også er fra højskolen.

Hurtig byggetilladelse

Det er gået hurtigt med at skaffe byggetilladelse fra Hillerød Kommune, og det første af i alt tre shelters står klar om en uges tid, fortæller de to.

"Alle kan være med til at bygge og få ejerskab til de nye shelters," siger Mark Keblovszki.

Bag det nye byggeri står blandt andet Adventure Park, Street-Lab, erhvervsskolen Conzept, institutionen Levuk, Skovskolen og altså Grundtvigs Højskole.

Publiceret 16 May 2019 07:00