Karoline Holst Riis har startet sin egen virksomhed Hestens Kiropraktor. Her ses hun med hoppen Dawson. Foto: Mdt

Karoline Holst Riis har startet sin egen virksomhed Hestens Kiropraktor. Her ses hun med hoppen Dawson. Foto: Mdt

Heste kan også få brug for et knæk og et vrid

Karoline Holst Riis fra Hillerød er sprunget ud som selvstændig hestekiropraktor efter flere år som dyrlæge. "Nu kan jeg fokusere 100 procent på det, jeg synes er sjovt," siger hun

Af
Mette Dolmer Thygesen

Et tryk ved rygsøjlen eller et vrid ved nakkehvirvlerne. Ikke bare mennesker, men også heste kan få behandling af en kiropraktor - og nu har den 34-årige hillerødborger Karoline Holst Riis åbnet sin egen virksomhed 'Hestens Kiropraktor'.

"Jeg har altid interesseret mig for at se hesten som en atlet. Vi stiller høje krav til vores rideheste, og kiropraktikken er et rigtig godt bud på, hvordan vi kan få hesten til at fungere bedst muligt," siger hun.

Fokusere 100 procent

Hun startede sin nye virksomhed 1. april efter ni års ansættelse i en hestepraksis.

Det har bare været så fedt - jeg kan slet ikke få armene ned. Jeg er blevet fantastisk godt taget imod

"Jeg er bare rigtig glad. For nu kan jeg fokusere 100 procent på det, jeg synes, er sjovt, og der hvor jeg som dyrlæge synes, jeg ser de allerbedste resultater. Kiropraktikken er en behandling, som har effekt i længere tid, end hvis hesten bare får en smertestillende behandling," siger Karoline Holst Riis.

Hun blev selv uddannet som dyrlæge i 2014 og har siden taget en videreuddannelse som veterinær-kiropraktor i Tyskland. Det er vigtigt for hende at understrege, at kiropraktikken ikke kan behandle alt:

"Det er en kæmpe styrke, at jeg kommer ud til hesten som dyrlæge, for nogle gange kan jeg se, at det er noget andet end kiropraktikken, der skal til for at behandle hesten, og så kan jeg henvise til anden behandling".

Lyst til at arbejde mere

Nu nyder Karoline Holst Riis, at hun er herre over sin egen tid og virksomhed, også så hun selv kan planlægge sin tid med sin mand og datter på tre år.

"Drømmen om at blive min egen chef har eksisteret længe - det er også noget, vi bliver skolet til på dyrlægeuddannelsen. Det giver et drive at have sin egen virksomhed, så jeg får lyst til at arbejde endnu mere. Heldigvis kan jeg jo så selv planlægge hvornår. Jeg bliver også mere stolt, når noget lykkes, for der er mere på spil, både fagligt, personligt og økonomisk".

Ikke få armene ned

Allerede her en måneds tid efter opstarten kan hun se, at der er et marked for hendes nye firma:

"Det har bare været så fedt - jeg kan slet ikke få armene ned. Jeg er blevet fantastisk godt taget imod, og jeg holder meget af, at jeg har udvidet mit geografiske område og kommer vidt omkring på Sjælland, samtidig med at jeg kan planlægge min egen tid. Folk tager så positivt imod mig, og mit netværk har støttet op og fortalt om min virksomhed rundt omkring".

Det er en kæmpe styrke, at jeg kommer ud til hesten som dyrlæge, for nogle gange kan jeg se, at det er noget andet end kiropraktikken, der skal til for at behandle hesten

Det eneste, hun savner, er kolleger, siger Karoline Holst Riis, som kalder sig selv "en selskabspapegøje". Hun har derfor planer om at danne et netværk af selvstændige inden for alle mulige forskellige fag og så mødes med dem engang imellem, for eksempel til en månedlig fredagsfrokost.

Om Karoline Holst Riis

  • Har altid elsket dyr og har reddet på heste, siden hun var ni år. I dag har hun stadig egen hest og rider.
  • Flyttede til Hillerød, da hun var 15 år gammel og gik på Frederiksborg Gymnasium. Læste i København, men flyttede tilbage til Hillerød i 2010.
  • Blev uddannet dyrlæge i januar 2014 og var ansat hos Hillerød Hestedyrlæger 2010-2019. Hun blev færdig som veterinær-kiropraktor i 2016.

Publiceret 15 May 2019 06:00