Martin Rask Olsen, der bor i Hillerød, fra Kristendemokraterne satser på at komme i Folketinget. Pressefoto

Martin Rask Olsen, der bor i Hillerød, fra Kristendemokraterne satser på at komme i Folketinget. Pressefoto

Martin Rask Olsen fra Kristendemokraterne: "Familien er under angreb"

Familien er under angreb og i opløsning, mener den lokale spidskandidat for Kristendemokraterne i Hillerød

Af
Martin Warming

Der er på mange områder meget, meget langt mellem den politik, som Kristendemokraterne og partier som Stram Kurs og Nye Borgerlige går til valg på. Men den lokale spidskandidat for Kristendemokraterne, Martin Rask Olsen, er alligevel glad for, at de nye partier sætte fokus på et problem, der bekymrer mange danskere.

"Hvis man skal rose de nye højrefløjspartier for noget, så er det at sætte fokus på et stort problem, nemlig indvandringen og den fejlslagne integrationspolitik. Vi bliver nok aldrig enige om løsningerne, men de sætter i hvert fald fokus på et stort problem, der faktisk bekymrer rigtig mange danskere," siger Martin Rask Olsen.

"I Kristendemokraterne synes vi også, at vores udenlandske gæster skal opføre sig ordentligt - og således kan stramninger komme på tale. I Kristendemokraterne har vi bare også en forståelse for, at 'gæsterne' ikke kommer fra rolige parcelhuskvarterer men fra krig, død og ødelæggelse. Og derfor bliver vores kommende samarbejdspartnere da også de øvrige partier fra blå blok, anført af Venstre," siger Martin Rask Olsen, der bor i Hillerød.

Familiepolitik

Det bliver hovedsageligt klimapolitikken og familiepolitikken, der kommer til at præge Kristendemokraternes valgkamp, fortæller Martin Rask Olsen.

"Det er afgørende, at vi bliver en del af den nye regering, så vi kan være med til at kaste lys over de mange problematikker og udfordringer, som Danmarks vigtigste institution, familien, gennemgår i disse år. Familien er en bærende institution i Danmark, men den er under angreb og i opløsning. Her taler jeg ikke om de forskellige familieformer, der er kommet, men om, at vi lever i et brug-og-smid-væk-samfund, og det smitter også at på antallet af skilsmisser, der er skyhøjt. Staten sætter først ind, når skilsmissen er trådt i kraft, når man eksempelvis skal finde en løsning deleordning med børnene, men det er for sent. Vi vil godt træde ind meget tidligere og hjælpe de her familier til enten ikke at blive skilt eller i hvert fald blive skilt på en ordentlig måde. Det er børnene, der bliver gidsler. Vi ved, at parterapi virker, og at mange faktisk finder hinanden igen og vælger at blive sammen efter at have været i terapi. Det er noget, vi tror, at det danske samfund har brug for, og generelt er vores politik baseret på at tage ansvaret fra staten og give det tilbage til den enkelte. Det ses tydeligt i vores partiprogram. Mere menneske mindre stat,” siger Martin Rask Olsen.

"Lærerne skal have frihed til at være lærere og gøre det på den måde, som de finder bedst. Skolen skal ikke være en heldagsskole. Der skal være kortere skoledage, så børnene kan komme hjem og bruge deres fritid i foreninger og sammen med familien. Familier skal kunne passe børn hjemme med økonomisk støtte, og barsel skal fordeles af forældre og ikke af staten. Det handler om, at når man giver ansvar, fordrer det ansvar. Staten er blevet alt for dominerende, og det gør vi nu noget ved,” lyder det fra Martin Rask Olsen.

Martin Rask Olsen stillede op til kommunalvalget i Thisted i 2013 og i Hillerød i 2017 uden dog at blive valgt ind i byrådet. Men fik ved regionsvalget sæde i Videnskabs-Etisk Komité i Region Hovedstaden. Og nu vil han altså forsøge at komme i Folketinget.

Publiceret 14 May 2019 07:43