Morten Messerschmidt delte tirsdag eftermiddag dannebrogsflag ud på Torvet og Slotsgade. Foto: Martin Warming

Morten Messerschmidt delte tirsdag eftermiddag dannebrogsflag ud på Torvet og Slotsgade. Foto: Martin Warming

Lynhurtig Messerschmidt delte dannebrogsflag ud på Slotsgade

Kort efter valgudskrivelsen stod DF-politikeren klar på gaden i Hillerød

Af
Martin Warming

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udskrev tirsdag eftermiddag valg til afholdelse på grundlovsdag onsdag den 5. juni.

Og ganske kort tid efter stod Dansk Folkepartis folketingskandidat Morten Messerschmidt, der er opstillet i Fredensborg-kredsen, klar på Slotsgade i Hillerød, hvor han delte dannebrogsflag ud til de forbipasserende.

"Socialdemokratiet har jo nærmest patent på at dele roser ud, så dem giver de nok ikke fra sig frivilligt, og så tænkte jeg, at vi skulle dele noget ud, der stikker lidt dybere og holder lidt længere end en rose. Og det blev så til dannebrogsflag. Det bruger vi selvfølgelig også til at markere vores nationale tilhørsforhold, men det er også med til at understrege, at det her er en festdag. Der er mange milliarder mennesker rundt omkring i verden, der ikke selv får lov til at bestemme, hvem der skal lede deres land, men det gør vi heldigvis her i Danmark, og det synes jeg, at vi skal markere på en festlig måde," sagde Morten Messerschmidt til Hillerød Posten.

Morten Messerschmidt vil tilbage i Folketinget efter ti år i Europa-Parlamentet. Foto: Martin Warming

Morten Messerschmidt vil tilbage i Folketinget efter ti år i Europa-Parlamentet. Foto: Martin Warming

Vild med valgkamp

Og Morten Messerschmidt er glad for, at valgkampen bliver lidt længere end normalt.

"Det er dejligt at få en lang valgkamp. Jeg kan godt lide at føre valgkamp, og jeg synes, det er sjovt at komme ud og møde vælgerne og få mange fine input og ideer. Nu må vi så kæmpe lidt med EU-kandidaterne om lygtepælene, men det skal nok gå," lød det fra Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt er opstillet i Fredensborg-kredsen. Foto: Martin Warming

Morten Messerschmidt er opstillet i Fredensborg-kredsen. Foto: Martin Warming

Tilbage i Folketinget

Morten Messerschmidt har brugt de sidste ti år af sin politiske karriere i Europa-Parlamentet men har besluttet sig for, at han vil tilbage i Folketinget.

"Nu har jeg tjent ti år i Europa-Parlamentet, og det må være nok. Jeg vender tilbage med en hel masse erfaring, og jeg har stadig masser af energi til at kæmpe Danmarks sag, og så synes jeg, at det er naturligt at vende tilbage til Folketinget. Ti år i Europa-Parlamentet slider lidt på familielivet, men jeg vil stadig godt være med til at kæmpe kampen, og så må det blive i Folketinget," siger den 37-årige DF-politiker, der sad i Folketinget fra 2005 til 2009.

Udlændingedebatten

Morten Messerschmidt peger på emner som sundhed, velfærd, miljø og klima, som nogle af de emner, der kommer til at præge den kommende valgkamp. Men vi kommer ikke uden om udlændingedebatten, mener han.

"Det er jo helt afgørende for, om vi har råd til velfærd. De stramninger, vi har lavet de senere år, betyder, at vi sparer fem milliarder kroner på udlændingekontoen, så tingene hænger jo sammen," siger Morten Messerschmidt, der glæder sig til at se, hvordan de nye partier klarer sig.

"Der er jo kommet en hel masse nye partier på banen, der skal stå sin prøve nu, og det bliver spændende at se, hvordan vælgerne tager imod dem - lige fra Riskær Pedersen til Paludan, og hvad de ellers hedder. Jeg glæder mig i hvert fald til at kæmpe for Dansk Folkeparti," lød det fra Morten Messerschmidt, inden turen fortsatte ned ad Slotsgade.

Publiceret 07 May 2019 16:16