Der er både politiske taler og mulighed for at danse og hoppe i hoppeborg til 1.maj-arrangement i Hillerød. Pressefoto

Der er både politiske taler og mulighed for at danse og hoppe i hoppeborg til 1.maj-arrangement i Hillerød. Pressefoto

1. maj i Hillerød med talere, musik og hoppeborg

3F inviterer til politiske taler på Torvet, og musik, underholdning, faglige taler og hoppeborg for de mindste på Milnersvej

1. maj I år vil man på Torvet i Hillerød kunne høre taler fra de tre arbejderpartier: Socialdemokratiet, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti.

Det bliver folketingskandidaterne Nick Hækkerup (Socialdemokratiet), Mai Villadsen (Enhedslisten) og Lise Müller (Socialistisk Folkeparti).

Talerne starter klokken 11, hvor der ligeledes vil være mulighed for at lufte sangstemmen.

Optog til Milnersvej

Efter talerne og fællessang bliver der samlet optog gennem byen til 3F Frederiksborg på Milnersvej 41D, hvor der for alvor kommer gang i den internationale kampdag for arbejdernes rettigheder i hele verden.

Her kan de fremmødte opleve en rejse gennem protestsangbevægelsen med George Kilby Jr., Torsten Lefmann og deres band Fistful of Dollars. De spiller country-rock og numre af bl.a. Woody Guthrie, Pete Seeger og Bob Marley. Mens far og mor gi’r den gas på dansegulvet, kan ungerne tilbringe tiden med popcorn og hoppeborg, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Faglige taler

I løbet af eftermiddagen bliver der faglige talere. Fra Hillerød taler tillidsrepræsentant og buschauffør Pia Velling, der er aktiv i kampagnen ”tid til at trykke stop”, hvor der blev sat fokus på chaufførernes arbejdsvilkår – en kampagne, der fik stor opbakning.

Fra 3F taler Søren Heisel, der til daglig er forbundssekretær og som kommunalpolitiker har haft fokus på social dumping.

Man kan få stillet sin sult ved grillen og tørsten i baren, og har man lyst til at diskutere politik, så er arbejderpartierne parate med boder på pladsen.

Festen i 3F starter kl. 12.45, og alle er velkomne.

Publiceret 21 April 2019 10:00