Øjenforeningen holder møde på Frederiksborg Gymnasium i samarbejde med Diabetesforeningen. Arkivfoto

Øjenforeningen holder møde på Frederiksborg Gymnasium i samarbejde med Diabetesforeningen. Arkivfoto sebra - stock.adobe.com

Informationsmøde om øjensygdomme

sundhed Øjenforeningen holder tirsdag 16. april kl. 19.30-22 på Frederiksborg Gymnasium i samarbejde med Diabetesforeningen informationsmøde om de hyppigst forekommende øjensygdomme, der typisk rammer ældre over 60 år.

Øjenlægerne Tobias Torp-Pedersen og Michael Stormly Hansen fra Rigshospitalet - Glostrup vil informere om de hyppigste øjensygdomme, deres symptomer og behandling.

Mange blandt udsatte ældre kender meget lidt til øjensygdomme eller symptomerne på dem. Det forhindrer dem i at komme rettidigt i behandling, når de bliver ramt, hvorved de risikerer at miste syn i alvorlig grad.

En alvorlig trussel er for eksempel alderspletter på nethinden (AMD), som i sin aggressive form kan halvere synsevnen på tre måneder. Denne sygdom giver tydelige symptomer og kan behandles af øjenlægerne, hvis man kommer hurtigt i behandling.

Værre er det med øjensygdomme, som kommer snigende uden at give symptomer. De er uhelbredelige, men kan standses i udviklingen fra det tidspunkt, hvor øjenlægen kommer på banen.

Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

jesl

Publiceret 14 April 2019 06:00