Der er 635 kampe på programmet i løbet af de tre dage, påskecuppen varer. Arkivfoto: Claus Beyer

Der er 635 kampe på programmet i løbet af de tre dage, påskecuppen varer. Arkivfoto: Claus Beyer

Flere tusinde håndboldspillere indtager Hillerød i påsken

Der skal spilles over 600 håndboldkampe i Hillerød i løbet af påsken

Af
Martin Warming

håndbold Hillerød bliver forvandlet til et stort håndboldmekka i påsken.

Knap 2.700 håndboldspillere og trænere indtager nemlig byen for at deltage i Hillerød Håndboldklubs store påskecup.

Det er femte gang, at påskecuppen bliver afholdt, og den vokser sig større og større for hvert år, fortæller Morten Rasmusson, der er med i styregruppen.

"Der kommer flere og flere deltagere hvert år. Sidste år var der 200 hold med - i år er 240 hold tilmeldt cuppen. Det er gået meget stærkt, fra da vi startede som et lille stævne for fem år siden, til at vi nu er det 3. største påskestævne i Danmark," fortæller han.

I år deltager der hold fra Danmark, Sverige, Færøerne, Holland, Tyskland og Italien.

"Jeg tor, at vores cup er blevet så populær, fordi vi har været meget nytænkende i forhold til mange andre stævner. Vi synes, at der skal være en masse andre aktiviteter udover selve håndbolden. Vi har blandt andet et aktivitetscenter med hoppeborg og PlayStation-café i FrederiksborgCentret. Derudover er der aqua-disco for de små i svømmehallen og stand up for de lidt større deltagere, så vi prøver at skabe nogle rammer, hvor der også er tid og plads til socialt samvær og fællesskab," siger Morten Rasmusson.

Der er masser af muligheder for at se håndboldkampe i Hillerød i løbet af påsken. Arkivfoto: Claus Beyer

Der er masser af muligheder for at se håndboldkampe i Hillerød i løbet af påsken. Arkivfoto: Claus Beyer

De mange deltagere bliver indlogeret på skoler og haller rundt omkring i Hillerød. Kampene bliver også spillet mange forskellige steder rundt omkring i kommunen, men igen i år er nogle af kampene blevet flyttet til haller i Allerød og Lynge.

"Vi skal have afviklet 635 kampe på tre dage, så vi må også tage nogle af hallerne i vores nabokommuner i brug - ellers ville det simpelthen ikke kunne lade sig gøre at spille så mange kampe på så kort tid," fortæller Morten Rasmusson, der samtidig retter en stor tak til de mange forældre, bedsteforældre og andre frivillige, der hjælper til under påskecuppen.

"Der er knap 500 frivillige, der hjælper til, og uden dem ville det slet ikke kunne lade sig gøre at gennemføre et så stort stævne", siger han.

De første hold ankommer allerede onsdag, og kampene bliver spillet fra fredag til søndag.

"Deltagerne er rigtig glade for, at vi gør så meget ud af at niveaudele holdene, så alle er sikret nogle gode og jævnbyrdige kampe, og så er de også glade for alle de aktiviteter, vi har. De siger, at det er en speciel oplevelse at deltage i påskecuppen - og så er de i øvrigt også glade for den mad, vi serverer for dem," lyder det fra Morten Rasmusson.

Hvis du er vild med håndbold, og vil se nogle af kampene, kan du gå ind på Hillerød Håndboldklubs hjemmeside og se hele programmet.

Publiceret 14 April 2019 11:00