Der er fællesspisning og børnekirke i Nødebo kirke, mens Gadevang inviterer til blandt andet Messias. Arkivfoto

Der er fællesspisning og børnekirke i Nødebo kirke, mens Gadevang inviterer til blandt andet Messias. Arkivfoto

Påske med masser af musik i Nødebo og Gadevang kirker

kirke Påsken er som sædvanlig begivenhedsrig i Nødebo-Gadevang kirker - og i år med ekstra meget musik, både langfredag og 2. påskedag.

Palmesøndag, 14. april, kl. 10.30 i Nødebo Kirke inviteres til børnekirke, hvor mini-konfirmander fortæller om påsken.

Lam og vin

Skærtorsdag 18. april kl. 17 inviterer sognet til fællesspisning i Nødebo kirke:

"Jesus samlede sine nærmeste den sidste aften til et måltid, der skulle blive hans sidste. Her indstiftedes det kærlighedsmåltid, som vi stadig mindes og deltager i, når vi holder nadver sammen. Nadveren minder os om, at vi hører sammen i et større fællesskab, også derude i hverdagen. Det markerer vi ved at invitere til fællesspisning i Nødebo præstegård efter gudstjenesten," skriver kirken i en pressemeddelelse.

De steger et lam og skænker vin i glassene. Tilmelding til alho@km.dk eller tlf.4848 0719 tirsdage 9-15.

Passionsværk

Langfredag 19. april kl. 15 i Gadevang kirke inviteres til liturgisk gudstjeneste, hvor læsningerne bindes sammen af salmesang og uddrag af passionsværket ”The Crucifixion” af John Stainer. Medvirkende er Nødebo-Gadevang Kantori, akkompagneret af organist Jørgen Ellegård Frederiksen og under ledelse af Torben H.S. Svendsen. Solister er Søren Hossy (tenor) og Torben H.S. Svendsen (bas). Liturg er Bettina Hovgaard-Schulze.

Gratis Messias

2. påskedag, 22. april, kl. 16 er der i Gadevang kirke gratis adgang til en opførelse af ”Messias”. I Danmark forbinder man Händels ”Messias” med julen, men Händel selv uropførte sit værk i påsken 1742. Det begynder i julens profetier om den kommende messias, men fortsætter i påskefortællingen og ender i håbet om det evige liv. Koncerten giver uddrag af værkets 2. og 3. del.

Kor er Nødebo-Gadevang Kantori med venner, mens solister er Anne Due Nørgaard (sopran), Marie Højlund (alt) og Søren Hossy (tenor). Orkestret består af musikere fra DR Symfoniorkesteret, mens Torben H.S. Svendsen digirerer.

Publiceret 13 April 2019 05:00