Hillerød Kommune er den kommune med næstflest muligheder for at dyrke idræt i skoven, viser ny undersøgelse fra Dansk Idrætsforbund. Foto: Annelene Petersen/Ritzau Scanpix

Hillerød Kommune er den kommune med næstflest muligheder for at dyrke idræt i skoven, viser ny undersøgelse fra Dansk Idrætsforbund. Foto: Annelene Petersen/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Idræt i skoven? Så er Hillerød næstbedst i landet

Hillerød Kommune ligger som nummer 2 på en ny liste over kommuner med mulighed for skovidræt

motion Kan du lide at løbe en tur i skoven - eller lave strækøvelserne mellem træer og under åben himmel? Så er Hillerød Kommune det helt rette sted at bo.

Ifølge en ny undersøgelse, som Danmarks Idrætsforbund står bag, indtager Hillerød Kommune nemlig en skarp nummer 2, når det kommer til at have flest muligheder for at dyrke idræt i skoven.

Idrætsforbundet har lavet en kortlægning af hvor mange arealer og faciliteter, der er til rådighed til at dyrke idræt i de forskellige kommuner, og her er det kun Silkeborg af de 98 kommuner, som stikker Hillerød.

"Fornøjelse at se"

"Det er en fornøjelse at se, at der i Hillerød Kommune er mange forskellige muligheder for skovidræt lige fra orienteringsløbsbaner og mountainbikespor til skiløjper om vinteren. De varierede outdoortilbud er med til at understøtte visionen om at få verdens mest idrætsaktive nation og invitere endnu flere danskere ud i naturen for at dyrke idræt,” udtaler konsulent i Danmarks Idrætsforbund, Casper Lindemann, i en pressemeddelelse.

Analysen viser, at de fleste kommuner har både skov og vandstrækning, som kan bruges til såkaldt outdooridræt som løb, mountainbike, ridning, kajakroning og windsurfing, men at der er mange steder, hvor outdooridrætten ikke bliver understøttet af faciliteter.

Rapporten har også set på, hvor der er de bedste muligheder for at dyrke idræt i vand, og her har Hillerød dog en helt anden placering - nemlig uden for top 40. Ifølge undersøgelsen har Hillerød Kommune 4.985 medlemmer i idrætsforeninger med aktiviteter i naturen.

Mdt

Publiceret 07 April 2019 10:00