Lærke Marie Olsen har fået årets 'Talentidrætspris' af Hillerød Elite Idræt. Privatfoto

Lærke Marie Olsen har fået årets 'Talentidrætspris' af Hillerød Elite Idræt. Privatfoto

Ung judokæmper er årets idrætstalent

Lærke Marie Olsen fra Hillerød Judoklub fik onsdag eftermiddag årets 'Talentidrætspris' fra Hillerød Elite Idræt

Af
Martin Warming

Hillerød Elite Idræt uddelte onsdag eftermiddag årets 'Talentidrætspris' i forbindelse med C4's generalforsamling.

Prisen går i år til den 20-årige judokæmper Lærke Marie Olsen fra Hillerød Judoklub, der går benhårdt efter at komme til OL i 2020.

Og meget tyder på, at det nok skal lykkes. Lærke Marie Olsen ligger lige nu nummer 17 på verdensranglisten, og de 18 øverste på listen kvalificerer sig direktør til OL i 2020, der bliver afholdt i Tokyo.

Prismodtageren kunne ikke selv være til stede, da prisen blev uddelt onsdag eftermiddag. På det tidspunkt sad hun nemlig i et fly på vej til et stort stævne i udlandet. Til gengæld takkede hun for prisen på en video, som blev vist i forbindelse med prisoverrækkelsen.

"Det er en stærk, stærk pige, vi giver prisen til i år. Hun er her ikke lige nu, for hun er ude at rejse. Hun rejser faktisk 100 dage om året, og lige nu sidder hun i et fly på vej til et stort stævne. Hun er nemlig i gang med at skrabe så mange point sammen som overhovedet muligt, så hun kan holde sin plads på verdensranglisten og komme til OL i 2020," fortalte Jesper Fruergaard, der er formand for Hillerød Elite Idræt.

Lærke Marie Olsen kunne ikke selv være til stede og modtage prisen, så det sørgede Michael Albrechtsen, der er formand for Hillerød Judoklub, for. Foto: Martin Warming

Lærke Marie Olsen kunne ikke selv være til stede og modtage prisen, så det sørgede Michael Albrechtsen, der er formand for Hillerød Judoklub, for. Foto: Martin Warming

Det er Hillerød Judoklub, der har indstillet den 20-årige Lærke Marie Olsen, der bor i Hørsholm, men altså træner i den lokale judoklub, til prisen.

"Lærke Marie Olsen er landsholdskæmper og har nogle af Danmarks bedste resultater. Hun går benhårdt efter, at komme til OL I Tokyo 2020. Dette kræver en masse hårdt arbejde med både judo, løb, styrketræning, træningslejre i hele verden og ikke mindst disciplin. Alt dette gør Lærke. Hun knokler på og giver den alt, hun har. Dette, synes vi, er prisværdigt og hendes hårde arbejde skal anerkendes," skriver klubben blandt andet i sin indstilling.

Talentidrætsprisen består - udover æren - af et kontantbeløb på 10.000 kroner til klubben og en vandrepokal. Herudover modtager Lærke Marie Olsen også en statuette.

Publiceret 04 April 2019 05:00