Disse våben er alle forsynet med dybe graveringer af den type vildt, de primært er designede til og har Christian den 4.’s monogram i guld.

Disse våben er alle forsynet med dybe graveringer af den type vildt, de primært er designede til og har Christian den 4.’s monogram i guld.

Jagtmesse viser fornem dansk våbensamling

Oplev et udsnit af »århundredets samling« i FrederiksborgCentret i Hillerød

Fritid Er du våben- og/eller jagtinteresseret, så er der endnu en grund til at lægge vejen forbi Jagtmessen fredag til søndag 5. til 7. april i FrederiksborgCentret i Hillerød.

"Et pænt udsnit af én af Europas største samlinger af jagtvåben udstilles: The Century Collection, århundredes samling kaldes den, og dét er ingen overdrivelse. Den består af flere end 500 våben og er samlet af en nu afdød dansk erhvervsmand og jæger og består af fornemme våben i allerhøjeste kvalitet. I dag tilhører samlingen det danske firma Best Guns, og et udvalg af de mange fornemme og specielle våben vil blive udstillet i Hillerød – heriblandt Christian 4.-serien," skriver FrederiksborgCentret i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Det er en unik og smuk serie på fem våben, som danskeren i 1980’erne fik specialfremstillet af bøssemager Josef Just i den østrigske by Ferlach. De er alle rigt graverede med både vildt- og jagtscener og har nummer og Christian 4.’s monogram indlagt i guld."

Til alle former af jagt

Christian 4.-serien består at et sæt parbøsser, en dobbeltriffel, en bockdrilling og en kipplaufriffel. En indehaver af denne serie vil være godt dækket ind til praktisk taget alle former for jagt verden over – bortset fra jagt på de allerstørste afrikanske vildtarter. Til denne specielle jagtform indeholder samlingen til gengæld et stort antal rifler i grove kalibre.

Blandt de øvrige våben, som vises på Balkonen på første sal, er fornemme repeterrifler, dobbeltrifler i mange størrelser, parbøsser og kombinationsvåben fra nogle af de mest velanskrevne våbenfabrikanter.

Billetter til messen kan allerede nu købes på www.frederiksborgcentret.dk/kalendere/jagtmesse2019/.

Publiceret 25 March 2019 07:00