Langt de fleste peger i undersøgelsen på, at man skal udvide byen - i stedet for at bygge højere eller tættere - for at få plads de de mange nye boliger. Foto: Illustration af det nye byggeri på Frederiksbro

Nu tages første spadestik til M. Goldschmidt Holdings nye gigantiske boligbyggeri ved Herredsvejen i Hillerød. Illustration: Mangor & Nagel Arkitekter

Nu tages første spadestik til kæmpe byggeri i Hillerød

Nu tages første spadestik til det gigantiske boligbyggeri Frederiksbro i Hillerød. Det skal, når det er bygget færdigt, huse i alt 3500 beboere og indeholder blandt andet fire højhuse på 15 etager

Af
Mette Dolmer Thygesen

Nu svinges spaden endelig til byggeriet af 1.300 boliger på den centrale Møllebrogrund i Hillerød mellem Herredsvejen og Roskildevej.

Torsdag 28. marts klokken 14 tager milliardæren Mikael Goldschmidt selv spaden i hånden - i selskab med borgmester Kirsten Jensen, 1. viceborgmester Klaus Markussen samt de to entreprenører - og stikker den i jorden som en officiel fejring af det byggeri, som tydeligvis allerede er godt i gang på grunden. De to entreprenører er Christian Paulsen, Byggeselskabet Paulsen A/S, og Halldór Ragnarsson, Pihl Konsortiet.

Se flere illustrationer i byggeriet her i billedgalleriet:

Det er omkring 12 år siden, at Mikael Goldschmidt købte Møllebrogrunden med det formål at bygge et kæmpe storcenter på grunden. Men adskillige protester og planlove kom i vejen, så i 2015 ændrede han planer, så grunden i stedet skal bebygges med det gigantiske boligområde med blandt andet seks højhuse og 89 rækkehuse. Goldschmidt-koncernen har tidligere forklaret, at alle boligerne bliver lejeboliger.

Byggeriets samlede projektværdi vil – når det er fuldt udbygget – modsvare en samlet investering på godt fire milliarder kroner, har koncernen udtalt sidste år.

Seks højhuse

Lokalplanen for det nye boligområde, som Goldschmidt-koncernen har valgt at kalde Frederiksbro, blev godkendt i 2016. Den giver mulighed at opføre de seks højhuse - ét på otte etager, ét på 13 etager og fire på hver 15 etager samt en bebyggelse langs Herredsvejen på op til otte etager. Resten af bygningerne skal være mellem tre og seks etager.

I november sidste år blev byggetilladelsen til etape 1 af byggeriet - de 89 rækkehuse - givet. De første lejere kan ifølge planen flytte ind i rækkehusene i første halvdel af 2020, oplyser M. Goldschmidt Holding A/S i en pressemeddelelse.

22. februar i år blev der givet byggetilladelse til opførelse af en boligkarré og et punkthus med en parkeringskælder i etape 2 , mens byggetilladelsen til resten af etape 2 forventes at komme her i foråret.

Om Frederiksbro:

  Det samlede grundareal udgør ca. 93.500 m2

  Har den bærende idé 'Livets Cyklus', fordi bebyggelsen skal kunne huse alle generationer, skriver M. Goldschmidt Holding

  Vil fuldt udviklet bestå af i alt 120.000 etagemeter, heraf 115.000 etagemeter boligareal og cirka 5.000 etagemeter erhverv og parkeringshus.

  Mangor & Nagel Arkitekter har tegnet projektets etape 1 og 2 samt helhedsplanen, som rummer de 1.300 boliger og den store grønne kile. I alt er der 15 arkitekter tilknyttet projektet.

  Til etape 3 er der valgt Holscher Nordberg Architects til at tegne de to sidste bebyggelser i etape A.

  Arealet er opdelt i to områder – område A og område B. I første omgang koncentreres byggeriet af område A. Område A er opdelt i tre etaper: Etape 1 består 89 rækkehuse. Etape 2 består af to punkthuse på hver 15 etager og tilsammen 169 lejligheder, to karrébebyggelser med tilsammen 334 lejligheder og et erhvervs- og parkeringshus. Etape 3 består af te karrébebyggelser med tilsammen 251 lejligheder. Område A vil – når det er fuldt udbygget – komme til at huse ca. 2.000 beboere. Område B vil – når det er fuldt udbygget – komme til at huse ca. 1.500 beboere.

  Det samlede område bindes sammen af et grønt område, som Goldschmidt kalder Den grønne kile. Her kommer blandt andet en sø på 300 meter i længden. Hele området anlægges som et rekreativt område for Frederiksbro’ beboere med flere aktiviteter.

Publiceret 22 March 2019 10:42