Nordsjælland Håndbold vandt 25. februar opgøret mod TMS Ringsted 27-24. Foto: Jan Stephan

Politikerne i Hillerød skal vurdere, om kommunen fortsat vil større Nordsjælland Håndbold med 250.000 kroner årligt. Foto: Jan Stephan

Håndboldaftale til en kvart million kroner skal til genforhandling

En partneraftale med Nordsjælland Håndbold på 250.000 kroner skal indgå i de kommende budgetforhandlinger, mener idrætsudvalget

Af
Mette Dolmer Thygesen

Skal Hillerød Kommune fortsætte deres guldpartneraftale med Nordsjælland Håndbold til en pris på 250.000 kroner årligt fra 2020-2023?

Det skal politikerne i byrådet blive enige om i de kommende budgetforhandlinger. Politikerne i Idræts- og Sundhedsudvalget godkendte på deres møde 5. marts, at guldpartneraftalen kommer til at indgå i budgetforhandlingerne, fortæller formand Hanne Kirkegaard (Venstre):

"Nordsjælland Håndbold har sin berettigelse på budgettet og har en stor brandingværdi for Hillerød. Klubben sætter Hillerød - såvel som Helsinge og Helsingør - på landkortet, også gennem tv-kampene. Nu har vi også lige set, hvordan de kan tromme erhvervslivet sammen til en kilometerjagt, hvor der blev samlet over en halv million kroner ind. Det er ganske fantastisk," siger hun.

"Unikke fordele"

Nordsjælland håndbold skriver også i deres ansøgning, at klubben giver Hillerød Kommune en "række unikke fordele i form af eksponering på landsdækkende medier", og som en rollemodel for elitesport i Hillerød.

"Nordsjælland Håndbold er en meget populær klub for TV og har indtil videre haft 11 TV-kampe i sæsonen og 4 yderligere planlagt – og hver kamp har fra 50.000 til over 100.000 seere. Nordsjælland Håndbolds kampe bliver dermed klart de TV-begivenheder, der skaber mest opmærksomhed om Nordsjælland og Hillerød," skriver klubben i ansøgningen, hvor de samtidig peger på, at åbningen af den nye Hillerød Arena på Milnersvej "uden tvivl vil skabe en endnu større omtale både lokalt, regionalt og i landsdækkende medier", og at det er klubbens vision at gøre deres hjemmekampe til en folkefest i Nordsjælland.

Nordsjælland Håndbold kalder sig også en "talentfabrik", hvilket blandt andet manifesterer sig ved, at cirka en tredjedel af spillerne ved det seneste herre-VM har været forbi klubben.

Samtidig har de i deres erhvervsnetværk fokus på mentoring og talentudvikling.

Sponsoraftale i 2014

Det var i 2014, at Hillerød Kommune indgik en sponsoraftale med Nordsjælland Håndbold. Dengang var det en hovedsponsoraftale til 500.000 kroner. Aftalen blev efterfølgende ændret, således at Hillerød Kommune i budget 2018 og 2019 afsatte 250.000 kroner årligt til en guldpartneraftale. Aftalen udløber dog ved årsskiftet i år, og der er altså ikke afsat midler til at fortsætte aftale fra 2020.

Publiceret 13 March 2019 06:00