Pokalen, som viser, at Fakta i Hillerød er det bedste i Nordsjælland, bliver udstillet ved frugt- og grøntafdelingen. Foto: Mdt

Pokalen, som viser, at Fakta i Hillerød er det bedste i Nordsjælland, bliver udstillet ved frugt- og grøntafdelingen. Foto: Mdt

Hillerød har Nordsjællands bedste Fakta-butik

Butikschefen i Fakta i Hillerød blev forleden hevet op på scenen foran 900 mennesker og fik sin butik hyldes som distriktets bedste

Af
Mette Dolmer Thygesen

Nordsjællands bedste Fakta-butik ligger i Hillerød.

Forleden på Faktas lederkonference i Fredericia blev butikschefen i Fakta på på Frederiksværksgade, Sirwan Ahmad, overrasket foran de 800-900 mennesker og kaldt op på scenen for at modtage hæderen som årets bedste Fakta-butik ud af de 17 butikker i Nordsjælland.

"Jeg sad der i salen, da de råbte butikkerne op, som havde vundet. Så var jeg oppe og modtage prisen foran de mange mennesker fra hele landet - helt rød i ansigtet. Det havde jeg ikke regnet med," siger den stolte butikschef.

Første år som chef

Sirwan Ahmad har været i Fakta i Hillerød i 10 år, men kun det seneste års tid har han haft titel af butikschef. Han startede i praktik, blev så elev, senere almindelig fuldtidsmedarbejder, så souschef - og i januar 2017 steg han i graderne til butikschef.

"Det var ekstra dejligt, fordi det var mit første år som butikschef. Så ved man, man gør noget rigtigt. Og det handler jo ikke kun om indtjening, men også om servicen over for kunderne, medarbejdernes trivsel og det hele. Jeg har fået det hele op på et godt niveau og tilfredsheden er steget i det år, hvor jeg har haft butikken," siger han til Hillerød Posten og takker også de omkring 30 ansatte i butikken for indsatsen:

"Det er vigtigt at have hele holdet med - så ros til dem," siger han.

"Gør tingene helt rigtigt"

Titlen som distriktets bedste Fakta-butik er kædens fineste anerkendelse af indsatsen i butikken - både butikschefens og alle de ansattes, uddyber salgschef Mette Heise over for Hillerød Posten:

"Det er resultatet af en målrettet indsats for at holde en høj butiks- og servicestandard. Kåringen er kort sagt bevis på, at butikken gør tingene helt rigtigt".

Butikschef Sirwan Ahmad blev kaldt op på scenen for 8-900 mennesker og fik overrakt pokalen for Nordsjællands bedste butik. Pressefoto

Butikschef Sirwan Ahmad blev kaldt op på scenen for 8-900 mennesker og fik overrakt pokalen for Nordsjællands bedste butik. Pressefoto

Kundernes tilfredshed og medarbejdernes trivsel måles to gange årligt, i oktober og april. Derudover kommer salgschefen rundt og ser, hvordan butikken ser ud og laver besøgsrapporter.

"Butikken i Hillerød har igennem længere tid udviklet sig flot på alle tal, men titlen som Årets Butik i distriktet handler om mere end tal. Kundernes tilfredshed og medarbejdernes trivsel er også faktorer, som vægtes højt i vurderingen af butikkerne," siger hun.

I motivationen for kåringen af Fakta Hillerød lyder det bl.a.: ”De gør ikke tingene sværere, end de er. Butikken har altid et højt niveau med fokus på frugt/grønt og kød. Samtidig er butikkens serviceniveau helt i top, og tilbagemeldingerne fra kunderne er, at de sjældent går forgæves".

Snorlige og korrekt

Sirwan Ahmad er stolt af, at han har formået at løfte niveauet:

"Jeg har gjort mig mange erfaringer gennem mine 10 år i butikken om, hvad der manglede i butikken, og hvad der kræver lidt ekstra opmærksomhed for at få nogle ekstra kunder og fastholde medarbejderne. Og så går jeg blandt andet meget op i, at frugt og grønt står snorlige, og at der altid er fyldt op med kød i kølediskene. Varerne skal stå korrekt over det hele," siger han.

Autister i job

Faktabutikken er også en træningsbutik for autister i forbindelse med projektet 'Klar til start, hvor Fakta i samarbejde med Unges uddannelsescenter skaffer job til unge med autisme. I løbet af 2019 når butikken op på, at 10 autister efter et træningsforløb i Hillerød, kommer ud i ordinære job.

"Vi lærer dem op, og så er de garanteret et fast arbejdssted, hvor de kan komme i stedet for at gå rundt og ikke have noget at lave. De hjælper med at fylde varer op eller gøre rent. Vi viser dem, hvad de skal, og så går det stille og roligt fremad. De er helt klart med til at skabe en god butik. Efter træningsforløbet vurderer vi, hvor de kan passe ind i andre Faktabutikker, i nærheden af hvor de bor," siger Sirwan Ahmad.

Publiceret 20 February 2019 06:00