Hillerød Retshjælp har brug for flere frivillige til at yde borgerne juridisk bistand. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt, Ritzau/Scanpix

Hillerød Retshjælp har brug for flere frivillige til at yde borgerne juridisk bistand. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt, Ritzau/Scanpix Scanpix Denmark

Retshjælpen i Hillerød mangler frivillige: Flere søger hjælp

Nyt samarbejde med Djøf skal skaffe flere frivillige til Hillerød Retshjælp

frivillige Hillerød Retshjælp, der dækker hele Nordsjælland, har brug for flere frivillige til at yde borgerne juridisk bistand.

"Vi oplever stigende efterspørgsel på vores rådgivning. Og derfor har vi brug for flere frivillige," udtaler advokat Helen Vang Siegumfeldt, leder af Hillerød Retshjælp, i en pressemeddelelse.

Retshjælpen yder bistand til borgere med lave indtægter i borgernære spørgsmål som skilsmisse og samvær med børn, lejeaftaler og fraflytning, gæld og inkasso, naboforhold, småsager i byretten og krav fra banken, forsikrings- eller forsyningsselskabet.

Partnerskab

Hillerød Retshjælp og Djøf, den faglige organisation for jurister og økonomer med videre, har indgået et partnerskab, der skal sætte fokus på borgernes retssikkerhed i Danmark, og inviterer flere djøfere til at bruge deres faglige kompetencer som frivillige i retshjælpen. I første omgang søges djøfere med juridiske kompetencer, men en nonprofit-organisation som Hillerød Retshjælp kan bruge mange forskellige kompetencer i deres arbejde.

Den 20. februar kl. 18-20 afholder Djøf og Hillerød Retshjælp i samarbejde det første af flere arrangementer, der skal gøre flere djøfere opmærksomme på, at de kan hjælpe med at løse en vigtig samfundsopgave. Mødet finder sted i Hillerød Retshjælp på Torvet 1H i Hillerød. Djøf har som en del af samarbejdet inviteret medlemmer med juridiske kompetencer til at komme og høre om retshjælpens opgaver og evt. at melde sig under fanerne som frivillige.

Skal ikke lide retstab

Helen Vang Siegumfeldt er glad for samarbejdet med Djøf:

"Vi hylder retssamfundet med rette, men vi ved også, at det i praksis kræver meget at begå sig i en retslig proces. Vi arbejder for, at borgerne i Danmark har den retssikkerhed, de har krav på. De skal ikke lide retstab, blot fordi de ikke har ressourcer til juridisk bistand, som kan være en bekostelig affære," udtaler Helen Vang Siegumfeldt og fortsætter:

"Hillerød Retshjælp er en nonprofit organisation. Vi behøver frivillige kræfter til at hjælpe med at give borgerne god og basal juridisk rådgivning. Vi tilbyder ikke løn, men et stykke meget meningsfuldt arbejde. Den oplevelse af at hjælpe vil vi gerne dele med mange flere".

Sikrer retssikkerheden

Hun bliver suppleret af Mathias Krarup, formand for Djøf Advokat:

"Samarbejdet med Hillerød Retshjælp er vigtigt for de borgere, der har behov for god rådgivning og for samfundet som helhed. Vi er glade for at støtte op om en organisation, der sikrer borgernes retssikkerhed. Som advokat og jurist har man nogle særlige kompetencer, og vi håber, at flere dygtige Djøf-medlemmer vil være med til at sætte deres kompetencer i spil og bidrage til at sikre et velfungerende retssamfund".

I første omgang er målet med samarbejdet at få flere frivillige til Hillerød Retshjælp. Men på sigt håber parterne også at bruge samarbejdet til en bredere debat om almindelige borgeres retsstilling, ligesom der er et ønske om at udbrede rådgivningen til også at omfatte gældsrådgivning.

Publiceret 13 February 2019 18:00