7.B fra Minngortuunnguup Atuarfia vandt den grønlandske udgave af Historiequizzen og kommer på besøg i Hillerød. Pressefoto

7.B fra Minngortuunnguup Atuarfia vandt den grønlandske udgave af Historiequizzen og kommer på besøg i Hillerød. Pressefoto

Grønlandsk klasse på historisk tur til Hillerød

Besøger Fredensborg Slot og venskabsklassen fra Kontiki Skole

besøg I 2018 blev alle grønlandske klasser inviteret til at deltage i den grønlandske version af Historiedysten arrangeret af Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, hvor de skulle dyste i emnet 'Frederik 8. - den fremsynede kronprins'.

7.B fra Minngortuunnguup Atuarfia i Sisimiut, der ligger i den vestlige del af Grønland, imponerede dommerne, og nu er det vinderklassens tur til at tage rejsen til blandt andet Det Nationalhistoriske Museum.

Den grønlandske klasse skal under deres besøg også møde deres venskabsklasse fra Kontiki Skolen i Hillerød, så eleverne kan lære hinanden bedre at kende.

Turen byder desuden på række spændende aktiviteter, hvor klassen blandt andet skal besøge Det Gule Palæ, Folketinget, Det Grønlandske Hus og en tur i Tivoli.

Vil styrke båndene

”Det var svært at udvælge vinderklassen, men 7.B fra Minngortuunnguup Atuarfia udviste en særdeles stor forståelse for emnet og deres projekt var meget flot og veludført. Nu glæder vi os til at tage imod dem og sørge for, at de får en sjov og lærerig tur,” siger direktør Mette Skougaard i en pressemeddelelse fra Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

Ved at inddrage grønlandske klasser i Historiedysten håber museet at udbrede kendskabet til Grønlands og Danmarks fælles historie og styrke dansk-grønlandske bånd.

Historiedysten er det uofficielle danmarksmesterskab i historie for skoleklasser og holdes hvert andet år. Det er anden gang, at grønlandske klasser har deltaget, og interessen har været stor.

jesl

Program

    4. februar kommer klassen til Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Derefter skal de besøge deres venskabsklasse fra Kontiki Skole.

    Tirsdag 5. februar bliver klassen i København, hvor de skal i Kabinetssekretariatet i Det Gule Palæ, på Christiansborg og mødes med medlem af Grønlandsudvalget Bertel Haarder,samt en tur i Tivoli.

    Onsdag 6. februar skal klassen på VIP-kanalrundfart og besøge Det Grønlandske Hus.

Publiceret 25 January 2019 06:00