FrikirkeNets generalsekretær, Mikael Wandt Laursen (til venstre), faciliterede dagen for de fire folketingspolitikere. Pressefoto

FrikirkeNets generalsekretær, Mikael Wandt Laursen (til venstre), faciliterede dagen for de fire folketingspolitikere. Pressefoto

Folketingspolitikere på kirkelig rundtur i Hillerød: "Rart at trosretninger rækker ud efter hinanden"

Fire politikere tog turen fra Christiansborg rundt for at høre om kirkernes arbejde i Hillerød

politik Fire folketingspolitikere var mandag 21. januar på kirkelig studietur i Hillerød, hvor de besøgte en folkekirke og en frikirke – nemlig Grønnevang Kirke i Hillerød Øst og Frikirken Alive på Slangerupgade 56.

De fire politikere, som deltog i dagen, var Hans Andersen fra Venstre, Martin Lidegaard fra Radikale Venstre, Nick Hækkerup fra Socialdemokratiet og Trine Trop fra SF.

I Grønnevang Kirke hørte politikerne om kirkens sociale arbejde, blandt andet den kirkelige pendant til Natteravnene 'Kirke Care', hvor frivillige spreder tryghed i nattelivet. Kirken arbejder også meget med integration, blandt andet har kirken flygtninge- og indvandrerfællesskabet 'Omid o Shadi' (farsi for håb og glæde), som eksempelvis beboere på Sjælsmark og Sandholm nyder godt af. Dertil kommer 'Dansk Caféen', som har åbent en eftermiddag om ugen, samt danske venskabsfamilier, som ’adopterer’ en flygtning eller indvandrer.

I Frikirken Alive fortalte præst og medarbejdere om kirkens liv og arbejde. De deler hvert år julehjælp ud og er tillige – sammen med en lang række andre kirker i området – involeret i KirkeCare. Kirken samler op til 300 hver søndag til gudstjeneste.

"En kæmpe oplevelse"

Nick Hækkerup kaldte dagen en "kæmpe oplevelse" efterfølgende i et interview med FriKirkeNet, som var arrangør af dagen:

"Grønnevang Kirke laver et kæmpe stort stykke arbejde, hvor de rækker ud til nogle, som virkelig har brug for hjælp. Det har også været en øjenåbner for mig at se, hvor meget frikirken er forankret i nogle helt grundlæggende humanitære værdier, som hjælper i Hillerød," siger han på videoklip, FriKirkeNet har lagt på deres Facebook-side.

Også Martin Lidegaard fortalte om sin oplevelser i videoklippet:

"Jeg har nydt dagen, for man oplever her, hvordan frikirke og folkekirke kan arbejde sammen, også med kommunen. På et tidspunkt, hvor mange har travlt med at splitte trosretninger ad, er det rart, at nogle rækker ud efter hinanden for at gøre en forskel for andre mennesker".

Politikerne skulle også have nået forbi efterskolen Alterna på Milnersvej, hvor eleverne dannes til at tage ansvar socialt, både lokalt og globalt. Men det måtte politikerne springe over på grund af tidsnød.

Efter besøgene var andre præster fra Hillerød inviteret til en frokost med folketingspolitikerne.

Ifølge FriKirkeNet kommer omkring 50.000 danskere regelmæssigt i en frikirke.

Mdt

Publiceret 23 January 2019 15:00