Ole Falcke. Privatfoto

Ole Falcke. Privatfoto

Manden bag elastikspringet på Hillerød kræmmermarked fylder 75 år

Ole Falcke, som fik bungy jump til Hillerød, fylder 75 år på søndag 13. januar

navne Under en vinterferie i 1990 i Frankrig med venner fra Hillerød var Ole Falcke den første, der sprang elastikspring. Ole sad også dengang i bestyrelsen for Hillerød Kræmmermarked, så han var ikke et sekund i tvivl; selvfølgelig skulle vi have elastikspring til næste Hillerød Kræmmermarked. Ole Falcke brugte derefter fire måneder på at få skaffet tilladelse til at lave elastikspring på Hillerød Kræmmermarked. Det var første gang, der skulle springes elastikspring i Nordeuropa, så Teknologisk Institut, som stod for godkendelsen af alle forlystelser i Tivoli og på markederne i Danmark, forlangte et hav af dokumenter fra Frankrig; men Ole Falcke gav ikke op. Godkendelsen til elastikspring kom 10 minutter, inden kræmmermarkedet åbnede.

Hillerød Kræmmermarked kom på forsiden af alle landets aviser, og elastikspringet tiltrak folk fra hele Skandinavien.

Ole Falcke, der er født i København, kom allerede som dreng til Nordsjælland, da han i 1960 flyttede til Annisse.

Adm. direktør

Efter militærtjenesten, som afsluttedes som premierløjtnant, flyttede han til Hillerød, og han gik i gang med handelsuddannelsen, først på Hillerød Handelsgymnasium og senere på Handelshøjskolen. Efter nogle år i marketingafdelingen på Philips blev Ole Falcke i 1974 ansat som marketingchef i Phonic Ear International A/S i Glostrup. I 1986 blev han udnævnt til adm. direktør og havde ansvaret for salget i Europa, Mellemøsten og Afrika.

I 1993 blev Ole Falcke headhuntet til høreapparatvirksomheden Phonak´s hovedkontor i Schweiz , hvor han blev leder af Phonak´s FM division og globalt ansvarlig for salg og markedsføring af Phonak´s trådløse kommunikationssystemer. I 2008 gik Ole Falcke på pension, men er stadig aktiv som export business consultant i Falcke & Partners.

Fodbold, golf og revy

I fritiden har Ole Falcke primært været engageret i fodbold. Ole Falcke indrømmer, at han ikke blev det store fodboldtalent, men hans hjerte har altid brændt for fodboldklubben FIF i Hillerød, hvor han sad i bestyrelsen for FIF Fodboldens Venner fra 1979, indtil han i 1994 flyttede til Zürich i Schweiz. Siden hjemkomsten fra Schweiz i 2011 har Ole Falcke været formand for FIF Hillerød fodboldens Venner. Ole Falcke var ligeledes med i den første bestyrelse for Hillerød Kræmmermarked fra starten i 1983 og indtil 1993, og han er i dag medlem af bestyrelsen for Hillerød Events, som er Hillerød Kræmmermarkeds nye navn.

I de 20 år hvor Ole Falcke boede i Nødebo, var han i 10 år med i Nødeborevyen. Hans sparsomme fritid bliver om vinteren brugt på ski i Frankrig, og mindst et par gange om ugen er han på Hillerød Golf Klubs bane.

Ole Falckes 75-års-fødselsdag fejres på dagen, søndag 13. januar, i Hillerød Golfklub sammen med familie og venner.

Publiceret 11 January 2019 15:00