140 hillerødborgere mødtes den 24. december på Hillerød Stadion for at fejre jul sammen. Privatfoto

140 hillerødborgere mødtes den 24. december på Hillerød Stadion for at fejre jul sammen. Privatfoto

140 holdt juleaften på Hillerød Stadion

Hele fire juletræer måtte tages i brug, da der var 'Juleaften for alle' på Hillerød Stadion

Af
Martin Warming

140 hillerød borgere fejrede jul sammen på Hillerød Stadion, og det blev - ifølge arrangørerne - en fantastisk aften i fællesskabets tegn. Og noget der helt sikkert skal gentages i 2019.

Juleaften blev dørene til Hillerød Fodbolds julepyntede restaurant 'Bag Målet' på Hillerød Stadion på Selvskovvej slået op for 140 hillerødborgere, der havde valgt at holde jul på en lidt anderledes måde og i hinandens selskab.

"Jeg tror godt, vi kan konkludere, at aftenen blev en stor succes. Vi fik så mange positive tilbagemeldinger fra gæsterne", forklarer Peter Bennett, der er programleder for inklusion hos DGI Nordsjælland og som også selv deltog i festen.

Borgmester Kirsten Jensen åbnede for festen med at byde velkommen. Der var også besøg af Jørgen Christensen, der er præst ved Frederiksborg Slotskirke, der fortalte om julens glade budskab, og formanden for Hillerød Fodbold var også forbi for at give julegaver til alle deltagerne.

Blandt deltagerne var familien Greve, der bestod af to voksne og fem børn. De var både frivillige men sørgede også for underholdning i form af acapella sang.

Julemanden kom selvfølgelig også forbi og havde gaver med til alle børnene.

Borgmester Kirsten Jensen bød velkommen til julefesten på Hillerød Stadion. Privatfoto

Borgmester Kirsten Jensen bød velkommen til julefesten på Hillerød Stadion. Privatfoto

Deltagerne i festen var en blandet flok af hillerødborgere - blandt andet flygtninge, enlige, enlige forældre og sårbare familier. Derfor gjorde frivilliggruppen meget ud af at tage godt i mod alle og sikre, at alle fik talt sammen på kryds og tværs.

"Vi lagde en plan, som sikrede, at alle deltagerne blev inddraget i julefesten og snakken henover bordene. En plan, der startede med den gode velkomst ved ankomsten samt frivillige, som fulgte alle til bords og som sørgede for, at alle havde nogen at tale med," forklarer Peter Bennett.

Til festen blev der både serveret julemad lavet helt fra bunden af kokken Henrik. Der blev danset om fire juletræer, hvoraf deltagerne selv pyntede de to af dem inden maden, og alle børn under 18 år fik en julegave. Gaven var et gavekort på 150 kroner til SlotsaAkaderne i Hillerød.

"Det er fantastisk, at en stor forening som Hillerød Fodbold er gået ind i 'Juleaften for alle'-initiativet. Jeg synes, at os, der er en del af et fælleskab og har overskud, har en forpligtigelse til at hjælpe dem, der står udenfor et fælleskab ind i fællesskabet. Særligt på højtidernes højtid juleaften," slutter Peter Bennett, der regner med at arrangere 'Juleaften for alle' i Hillerød igen i 2019.

Det er andet år, at DGI arrangerer ’Juleaften for alle’ i Hillerød.

Juleaften for alle

Juleaften for alle blev arrangeret af DGI i samarbejde Hillerød Fodbold, Hillerød Kommune, Frivilligcenter Hillerød, Mad til alle og frivilliggruppen Juleaften for alle.

Arrangørerne ønskehar bedt Hillerød Posten takker følgende sponsorer: Rotary Hillerød, Spar Nord Hillerød, RFO Fonden (3F Frederiksborg), Hillerød Borgerstiftelse, Hillerød Bibliotek, Hillerød kommune Ældre og Sundhed, Borger & Socialservice, DGI Inklusion, DGI Nordsjælland, C4 Videnscenter og Dines Jørgensen. Tak til donationer fra: Rosendahl Design Group, Lynge Nielsen Juletræer Engros, Hillerød Cityforening, Hillerød Fodbold, Kølster Malt & Øl, Hillerød Bymuseum, CO-RO A/S, Skousen Hillerød, FødevareBanken, Netto Danmark, Selskov Electric, Grundtvig Højskole, Frederiksborgcentret, Jannies Hjørne og flere anonyme borgere.

Publiceret 28 December 2018 16:00