200 forældre og børn var forleden samlet til juleafslutning på Frederiksborg Byskole. Privatfoto

200 forældre og børn var forleden samlet til juleafslutning på Frederiksborg Byskole. Privatfoto

Rekord-stor juleafslutning hos Birgitte Gjøe Spejderne

200 børn og forældre mødtes til juelafslutning på Frederiksborg Byskole

Traditionen tro bød den første onsdag i december på juleafslutning, æbleskiver og pakkeleg hos Birgitte Gjøe Gruppe (BGG). Og i år var ingen undtagelse, men deltagerantallet sprængte alle rammer.

Næsten 200 spejdere og forældre deltog i den traditionelle juleafslutning. Det er mere end dobbelt så mange som sidste år og mere end fire gange så mange som for få år siden - og det har stillet helt særlige krav til logistikken i år.

”Vi har helt sikkert haft en stor udfordring. Men en venlig forælder kunne heldigvis hjælpe os med at låne aulaen på Byskolen, og vores store netværk af frivillige – både ledere og forældre til nuværende og tidligere spejdere har alle gjort en ekstra indsats for at vi kunne komme i mål med arrangementet. Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi alle hjalp til," fortæller gruppeleder Bjarke Frandsen i en mail til Hillerød Posten.

På halvanden time blev de 200 deltagere bespist med ikke færre end 800 æbleskiver samt gløgg og varm kakao.

Der blev spist 800 æbleskiver til juleafslutningen. Privatfoto

Der blev spist 800 æbleskiver til juleafslutningen. Privatfoto

Sammenlægning

BGG Spejder holder til på Poppelgangen i Hillerød Øst. På samme vej finder man også C4 Spejdergruppen. I realiteten har der siden sommerferien været tale om én spejdergruppe, for C4 Spejdergruppe har besluttet at indstille aktiviteterne og lade sig sammenlægge med BGG.

Både C4's hytte og gruppens aktive spejdere bliver således en del af BGG. Sammenlægningen betød at årets juleafslutning inkluderede spejdere og forældre fra begge grupper – alligevel kunne det ikke alene forklare den massive opbakning.

”Det er et tegn på, at der er rigtig mange spejdere og forældre, som kan mærke den særlige C4 og BGG-ånd, som vi har fået opbygget i grupperne. Den vil alle gerne være med til at holde i live og være en del af. Det er noget ganske særligt at mærke den stemning, der er i sådan et lokale, når 200 mennesker hygger sig med pakkeleg og æbleskiver. Det er den ånd der trækker frivillige og ledere til, og den skal vi værne om," slutter Anna Elisabeth Lotz, der formand for BGG og C4 sammenlægningsbestyrelsen, i mailen til Hillerød Posten.

mw

BGG og C4 Spejdergruppe bliver lagt sammen. Privatfoto

BGG og C4 Spejdergruppe bliver lagt sammen. Privatfoto

Publiceret 13 December 2018 14:00